Onedrive og FS

Hvordan få tilgang til OneDrive i FS

OneDrive er ikke satt opp på FS-serverne, men man kan allikevel få tilgang til OneDrive-filene via Remote Desktop-klienten. Når man logger seg inn på en FS-server, så vil lokal harddisk C: bli montert opp, og man kan da manøvrere seg til egen OneDrive-mappe på lokal maskin fra FS-serveren.

OneDrive må være installert og satt opp på egen maskin.

Når man åpner filbehandleren (Explorer) på FS-serveren, vil den vise fram filer og mapper på FS-serveren, men også harddisk på lokal maskin, her som "C on Computer", hvor Computer er navnet på din maskin.

Åpne filbehandler og velg C på egen maskin

Velg C på din maskin og manøvrer deg oppover i mappene, fra roten av C til Users (Brukere) til mappen med ditt brukernavn på lokale maskin. Deretter velger du OneDrive-mappen til din institusjon, her har vi brukt UiO som eksempel, "OneDrive - Universitetet i Oslo".

Manøvrer deg til Onedrive-mappen

Deretter lagre filen i dokumentmappen under OneDrive:

Lagre filen i dokumentmappen under OneDrive

OneDrive på view.uio.no

Emneord: OneDrive, Felles studentsystem FS
Publisert 22. mars 2023 08:32 - Sist endret 22. mars 2023 09:14