Send OneDrive-fil som lenke

I stedet for å sende en fil som ligger i OneDrive-mappen som vedlegg til alle i mottakerlisten, kan man sende det som en lenke til filen fra OneDrive sitt webområde (Sharepoint). Dette vil være plassbesparende for avsender og mottager, og forkorter tiden det tar å sende eposten hvis vedlegget er veldig stort.

1. I Outlook: Velg New Email (Ctrl+N)
  2. Trykk på Insert > Attach File > Browse Web Locations > Onedrive- Universitetet i Oslo
  3. Finn frem til ønskede filer (hold Ctrl-tasten inne for å velge flere filer av gangen)
  4. Trykk på Insert
  5. Velg Share links

Bildet kan inneholde: blå, rektangel, font, skjermbilde, parallell.

Tilgang til vedleggene

Som standard kan hvem som helst lese og redigere - Anyone can edit. Anyone er her alle som har lenken til dokumentet, også andre enn mottagere av e-posten.

Trykk på hvert vedlegg, velg Change permissions og velg så hvem som skal ha tilgang til filen. Vær streng - du kan endre hvem som skal ha tilgang senere også etter at eposten med lenkene er sendt ut.

Bildet kan inneholde: rektangel, font, materiell eiendom, parallell, skjermbilde.

Emneord: OneDrive
Publisert 5. juli 2021 13:01 - Sist endret 18. juli 2023 11:03