Gjenopprette hele OneDrive

Hvis noe har gått galt med din OneDrive og mange filer er slettet, overskrevet, eller skadet, kan du gjenopprette OneDrive-mappen slik den var på et tidligere tidspunkt.

Slik gjenoppretter du hele OneDrive:

1. Gå til din OneDrive-side på uio-my.sharepoint.com
  2. Hvis du ikke allerede er logget inn, logger du inn med brukernavn@uio.no og oppgir UiO-passordet ditt.
  3. Klikk på tannhjulet øverst i høyre hjørne, og velg Restore your OneDrive / Gjenopprett OneDrive.

Gjenopprett OneDrive menyvalg
  4. Velg en en dato eller en tidsperiode fra nedtrekksmenyen Select a date / Velg en dato. Du kan velge å gjenopprette slik OneDrive var for 1 uke siden, for tre uker siden eller på en egendefinert dato.

Meny for valg av dato for gjenoppretting
  5. Hvis ikke valget for gjenoppretting fra for 1 uke siden eller 3 uker siden passer for deg, kan du navigere i listen over filer som vises eller flytte på glidebryteren. Finn en fil fra datoen du vil gjenopprette fra.

Alle endringer på OneDrive etter datoen og klokkeslettet på filen du velger her, blir borte. Dette inkluderer endringer i tekst og liknende, men også at filer/dokumenter som er opprettet etter datoen/klokkeslettet, blir borte.
    • Du kan bare velge filer kronologisk, ikke en og en fil fra forskjellige dager.
  6. Når du har valgt dato, eller filen som representerer dato og klokkeslett du vil gjenopprette fra, klikker du på Restore/Gjenopprett. Du blir bedt om å bekrefte på nytt at du virkelig ønsker å gjenopprette. Er du sikker, så klikk på Restore/Gjenopprett for å gjenopprette.

Gjenopprett-knapp

7. En status vises i vinduet og sier fra når prosessen er fullført.
  8. Trykk på Return to your OneDrive for å gå tilbake til hovedsiden for OneDrive

Hvis du skulle ha behov for å angre gjenopprettingen av OneDrive, gjentar du trinnene i denne veiledningen og velger et tidspunkt like før gjenopprettingen du vil angre i trinn 7/8.

Emneord: OneDrive
Publisert 30. juni 2021 14:17 - Sist endret 22. mars 2023 10:54