Feilsøking av Teams for lokal-IT

Løsninger for tekniske problemer med Teams, spesielt installasjon og innlogging.

Generelt

Nedenfor er en oversikt over problemer vi har støtte for på ved UiO. Tilfeller som ikke er beskrevet under kan du finne veiledning for på Microsoft nettside for feilsøking av Teams. Ved behov for videre hjelp, og/eller for å få nye problemer dokumentert, ta kontakt med Windowsklient-gruppa.

Snarvei finnes ikke på Skrivebordet etter installasjon fra Software Center

Hvis du installerer Teams via Software Center, men er logget inn via Remote Desktop, vil ikke snarveien bli opprettet. Remote Desktop gjør at installasjonsskriptet ikke kan få med seg hvem som er logget inn.

Løsning: Åpne mappen C:\Program Files (x86)\Teams. Installer og start filen Teams.exe/Teams.

Snarvei finnes ikke i Startmenyen

Teams er installert fra Software Center, men finnes ikke i Startmenyen. Eventuelt finnes bare Microsoft Teams First Start. Dette skyldes at installasjonen legger inn installasjonsfilen til Teams, som må startes av deg for å kunne bruke programmet.

Løsning: Start Microsoft Teams First Start fra Skrivebordet, Startmenyen eller C:\Program Files (x86)\Teams\Teams.exe, som er dit Microsoft Teams First Start peker.

Teams sier "We're sorry - We've run into an issue"

Løsning 1:

1. Avinstaller Teams via Software Center eller Control Panel.
  2. Installer på nytt og start Microsoft Teams First Start fra Skrivebordet, Startmenyen eller C:\Program Files (x86)\Teams\Teams.exe.

Løsning 2:

1. Avinstaller Teams via Software Center eller Control Panel
  2. Slett mappen Teams disse stedene:
    • C:\Users\brukernavn\AppData\Roaming\Microsoft Teams
    • C:\Users\brukernavn\AppData\Local\Microsoft\Teams
  3. Åpne mappen C:\Users\brukernavn\AppData\Local\Microsoft\Teams og start Update.exe

Teams sier "Teams needs an update"

Normalt sett vil Teams være oppdatert med nyeste installasjonspakken i Software Center. Hvis ikke det er gjort, vil denne meldingen vises.

Løsning: Trykk på Update Teams. En nettside åpnes opp og man kan laste ned siste versjon av Teams derfra. Start filen og Teams oppdateres og starter av seg selv. Du trenger ikke administratorrettigheter da dette legger seg på brukerprofilen til innlogget bruker.

Publisert 28. juni 2021 20:49 - Sist endret 15. okt. 2021 13:35