Komprimering av video for webpublisering

Anbefalt format for video for opplasting og publisering i Vortex er MPEG4 (.mp4) med videospor i h.264 format (main profile) og lydspor i AAC format. Bitrate: 1,5-4Mbps totalt avhengig av hvor mye bevegelse det er i bildet. Oppløsning: 720p eller 1080p.

Ferdige innstillinger for anbefalt programvare for videokomprimering

Ved å bruke disse innstillingene vil videomaterialet du laster opp kunne streames umiddelbart fra Vortex til alle plattformer i god kvalitet uten videre prosessering i publiseringssystemet. Endre oppløsning (720p/1080p), bitrate og mono/stereo lyd etter behov. Dersom videoen inneholder mye presentasjoner og statisk grafikk kan bitraten settes enda lavere og selv 700 Kbps kan gi fint resultat.

Informasjon om videoappen i Vortex.

Om embedding av videospiller i Vortex.

Adobe Media Encoder (Win/Mac)

Generell enkoder preset (4Mbps) for bruk sammen med Adobe Media Encoder CS6/CC kan lastes ned her (høyreklikk på linken nedenfor og lagre fila til lokal disk):

UiO web 1080p25.epr

Velg Preset, Import... for å importere innstillingene til din Media Encoder.

Apple Compressor (Mac)

Generell enkoder preset (4Mbps) for bruk sammen med Apple Compressor kan lastes ned her (ctrl-klikk og velg Save link as...):

UiO web 1080p25.cmprstng

Lavbitrate (700Kbps) enkoder preset for Zoom opptak med mye statisk grafikk laster du ned her:

zoom-opptak-lavbitrate-600kbps.compressorsetting

Dobbeltklikk på fila etter at du har lagret den til lokal disk for å importere innstillingene.

Gratis: Handbrake (Win/Mac/Linux), https://handbrake.fr/

Generell enkoder preset (4Mbps) for Handbrake laster du ned her:

1080p25webv3.json

Lavbitrate (700Kbps) enkoder preset for Zoom opptak med mye statisk grafikk laster du ned her:

zoom-opptak-lavbitrate-600kbps.json

Velg Presets, Import… og velg json fila for å importere innstillingene.

Publisert 12. des. 2016 10:04 - Sist endret 17. apr. 2020 13:36