Kurs i kunnskapshåndtering

På slutten av 7. semester kommer et ukeskurs i kunnskapshåndtering (semesteruke 18). Undervisningen i kunnskapshåndtering inngår som en del av faget Kunnskapshåndtering, ledelse og kvalitetsforbedring (KLoK) som undervises i 7. semester i tillegg til 10., 11. og 12. semester.

Læringsutbytte: Etter å ha gjennomført kurset skal du kunne:
  • Gjøre rede for hvordan man formulerer et presist faglig spørsmål og hvilke studietyper/design som egner seg til å besvare ulike typer spørsmål
  • Forklare hvordan man søker etter forskningsbasert informasjon og hvordan man vurderer sannhetsverdien og relevansen av slik informasjon
  • Vurdere kvaliteten på fagprosedyrer, kliniske retningslinjer og oppslagsverk
  • Tolke resultater i primærstudier og systematiske oversikter/ metaanalyser
  • Kunne gjennomføre effektive søk etter litteratur
  • Være kjent med bruk av referanseverktøy

Blant kursets emner inngår vitenskapelig design, kausalitetsanalyse, kritisk vurdering av randomiserte og kontrollerte forsøk, vurdering av systematiske oversikter og kvalitative studier, Vancouver-reglene, litteratursøk, opplæring i referanseprogram og effektiv bruk av bibliotekets ressurser.

Kurset gir således nødvendig kunnskap for arbeidet med prosjektoppgaven, oppgaver du skal gjennomføre senere i studiet og ditt fremtidige yrkesliv.

Alle skal ta en obligatorisk test i forbindelse med kurset. Testen må være bestås før du kan gå videre i studiet. Mer informasjon om testen.

Læringsressurser

Læringsressurser ligger i "Mine Studier".

Litteratur

Anbefalt litteratur for kunnskapshåndtering
Publisert 6. aug. 2013 14:20