Oppbygging og gjennomføring

Studiet er bygget opp rundt et selvstendig vitenskapelig forskningsarbeid på 30 eller 60 studiepoeng. Ikke alle studieretningene tilbyr masteroppgaver på 30 studiepoeng. Informasjon om dette finner du under den enkelte studieretning. I tillegg består studiet av 6 (evt. 9) emner á 10 studiepoeng (mastergradspensum). Oppbygningen av studiet er vist skjematisk i figuren under. I noen tilfeller vil det være naturlig å påbegynne arbeidet med masteroppgaven allerede i første semester av studiet.

Teoretisk pensum i mastergraden

Alle 4000- og 5000-emner kan benyttes ved sammensetning av teoretisk masterpensum. Det forutsettes at veileder, som har det faglige ansvar for sammensetning av pensum, godkjenner et gitt opplegg. For fullstendig oversikt over emner ved Fysisk institutt og Institutt for informatikk,

Ved sammensetning av mastergradspensum vil det også kunne være naturlig å velge sentrale emner på 3000-nivå som evt. ikke har inngått i din bachelor-grad. Det må søkes spesielt til programrådet dersom man ønsker å benytte 3000-emner i mastergraden.

Informasjon om anbefalte/obligatoriske emner i mastergraden finner du under den enkelte studieretning. Det er ingen spesielle føringer på når de forskjellige emnene tas i løpet av studiet. Merk at emner som skal inngå i det teoretiske pensum normalt ikke kan være eldre enn tre år ved opptak til masterstudiet.

Det vil være ulike elementer i undervisningen i mastergraden. Undervisningsformene vil variere med hvilke emner du tar, men ett eller flere av flg. elementer vil inngå: forelesninger, kollokvier, lab-arbeid, programmeringsoppgaver og prosjektoppgaver. En del undervisningen vil kunne være obligatorisk, og obligatoriske innleveringer vil også kunne inngå.

Vurdering av emnene som inngår i studiet vil delvis foregå underveis, basert på lab-rapporter, prosjektarbeid og evt. muntlige presentasjoner. De fleste emnene vil avsluttes med en muntlig eller skriftlig eksamen.

Om masteroppgaven

Dersom du velger en lang masteroppgave (60 studiepoeng), må du ha valgt/fått tildelt en masteroppgave i løpet av andre semester. Den teoretiske delen av masterstudiet er på 60 studiepoeng og skal normalt gjennomføres i løpet av de tre første semesterne. Det vil bli arrangert informasjonsmøter for studentene, med presentasjon av mulige mastergradsoppgaver.

For de studieretninger som tilbyr en kort masteroppgave (30 studiepoeng), gjelder at masteroppgaven utføres i siste semester. Den teoretiske delen av masterstudiet på 90 studiepoeng må være bestått i løpet av de tre første semesterene.

I første semester må du innen 1.desember levere en studieavtale. 

I enkelte tilfeller vil det kunne være naturlig å påbegynne arbeidet med masteroppgaven allerede i første semester av masterstudiet.

Mrk. at masterstudiet er tidsbegrenset til to års varighet, og at en masteroppgave i utgangspunktet har en gitt frist for innlevering. En masteroppgave på 60 studiepoeng skal i utgangspunktet ha en gitt frist, og skal normalt sett innleveres senest 4 uker før slutten av det 4. semesteret. Se reglement for bla. permisjoner og utsatt innlevering

Du blir også eksaminert i masteroppgaven. Dette inkluderer en offentlig presentasjon av oppgaven, i tillegg til en muntlig eksaminasjon/samtale med sensor og veileder. Du får til slutt en karakter på oppgaven, som inkluderer det inntrykket sensor har fått under den avsluttende eksamen. Masteroppgaven vurderes med bokstavkarakter.

4. semester Masteroppgave Masteroppgave Masteroppgave
3. semester Masteroppgave Masteroppgave Masteremne
2. semester Masteroppgave Masteremne Masteremne
1. semester Masteremne Masteremne Masteremne
  10 studiepoeng 10 studiepoeng 10 studiepoeng

Det er mulig å gjennomføre studiet på deltid. Dette må i så fall avtales med veileder og institutt.

Godkjenning av masteremner fra andre læresteder

Dersom du får opptak til masterprogrammet og allerede har avlagt masteremne(r) ved et annet lærested,  kan du søke om å få dette innpasset i mastergraden din ved Universitetet i Oslo. Ta kontakt med Fysisk institutt får mer informasjon.

Vitnemål og grad

Studiet leder fram til graden: Master i Elektronikk og datateknologi

Vitnemålet blir utstedt når du har avlagt emner som til sammen oppfyller kravene til en grad. Les mer om vitnemål.

Emne- og semestersider

Klikk deg inn på hvert emne (se i tabellen ovenfor) for å finne blant annet:

  • Timeplan
  • Tid og sted for eksamen
  • Pensum og læringskrav

Studiekvalitet

Studieprogrammer og emner blir jevnlig evaluert for å sikre og utvikle studiekvaliteten.

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 8. des. 2021 08:26