Installere og bruke VDI

VDI "Virtual Desktop Infrastructure" gir deg tilgang til en kraftig maskin ved UIO ved bruk av VMware Horizon Client. Denne veiledningen beskriver installasjon og oppsett av VMware Horizon Client.

Installere VMware Horizon Client på UiO-driftet PC

Ved UiO kan man laste ned Horizon-klienten fra Windows Software Center.

1. For å åpne Software Center, klikk Windows-knappen på tastaturet ditt og "s". Skriv inn "Software Center" og klikk enter for å starte applikasjonen
  2. Øverst til høyre i Software Center finner du et søkefelt. Klikk deg inn dit og søk etter "Horizon".
  3. Installer "VMWare Horizon Client".

VMWare Horizon-ikonet vil nå dukke opp på skrivebordet ditt.

Installere VMware Horizon Client på privat maskin

1. For å kunne koble til en virtuell maskin må du bruke VMware Horizon Client. Hvis du ikke har VMware Horizon Client installert kan du laste det ned. Følg lenken under for å laste ned programmet for ditt oprativsystem.
  2. Åpne installasjonsfilen du lastet ned og følg veiviseren for å installere programmet.
  3. Start VMware Horizon Client. Du vil finne det i startmenyen på Windows og i programmer på Mac.
  4. Den første gangen du starter VMware Horizon Client må du legge til UiO sin server.
    1. Klikk på "Add Server"
      Skjermbilde av vindu med knapp for å legge til server

2. Fyll inn "view.uio.no" i vinduet som kommer opp og klikk "connect"
      Skjermbilde av vindu hvor man fyller inn serveradresse

3. Logg inn med ditt UiO-brukernavn og passord
      Skjermbilde av innlogging

4. Hvis programmet spør om å legge til snarveier for deg, kan du klikke "No" på Windows eller "Cancel" på Mac.
      Skjermbilde av spørsmålsdialog

5. Du får nå opp mange ikoner: Både VDI og frittstående programmer. Dobbeltklikk på en lenke for å koble til.
    • Merk at det kan ta en liten stund å koble til. Vær tålmodig!Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, teknologi, datamaskinikon.
  6. Du er nå koblet til en UiO-maskin

Installere VMware Horizon Client på mobile enheter

1. Søk etter "VMware Horizon Client" i Play Store/App Store, installér og start appen.
  2. Appen trenger tilgang til Telefon og Lagring. Trykk "Tillat" for å bruke appen.
  3. Fyll inn "view.uio.no" som Server Name og trykk Connect.
  4. Logg inn med brukernavn og pasord fra UIO.
  5. Du får nå opp en list over alle tilgjengelig maskiner, trykk på et ikon for å starte maskinen.
    Bildet kan inneholde: grønn, tekst, font, logo, skjermbilde.Bildet kan inneholde: grønn, tekst, font, skjermbilde, teknologi.Bildet kan inneholde: tekst, skjermbilde, font, teknologi.Bildet kan inneholde: blå, lys, elektrisk blå, himmel, azure.

vortex oppfører seg dårlig

Starte VMware Horizon Client

Windows

• Klikk på VMWare Horizon-ikonet
  • klikk Windows-tasten på tastaturet ditt og "s". Skriv inn "Horizon". Trykk enter for å starte det valgte programmet.

Linux

• Horizon-klienten startes ved å kjøre "vmware-view".

Mac

• Trykk Option + Space og skriv "Vmware". Start VMware horizon Client
Publisert 20. mai 2019 11:13 - Sist endret 11. jan. 2024 14:24