English version of this page

Sommerstudent bidrar til å bringe historiske planter til nytt liv

Nathalie Frosthammer studerer ved Institutt for biovitenskap, i sommer er hun en av 40 studenter som deltar i et forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap.

Bildet kan inneholde: helsepersonell, gest, sykepleier, hvit kåpe, medisinsk prosedyre.

Student Nathalie Frosthammer har sommerprosjekt på Kulturhistorisk museum. 

Foto: Jarli&Jordan

Nathalie er allerede i gang med å systematisere data om historiske planter og skal tilbringe totalt seks uker i sommer på Kulturhistorisk museum hvor hun for tiden går gjennom utgravingsrapporter fra hele Norge og registrerer arkeologiske, etnobotaniske og filologiske data i en database. 

Tverrfaglig forskningsprosjekt gir tverrfaglig innsikt

Prosjektleder er Karoline Kjesrud, førsteamanuensis ved Arkeologisk seksjon, Kulturhistorisk museum og en av hovedforskerne i forskningsprosjektet Mennesker og planter som skal undersøke menneskers innflytelse på plantemangfoldet i Norden fra før vikingtid og frem til i dag. Et mål med prosjektet er å finne ut om plantene som ble brukt til et bestemt formål, for eksempel som medisin, kan hentes frem og brukes igjen. Prosjektet er tverrfaglig og er et samarbeid mellom forskere med humanistisk og naturvitenskapelig bakgrunn. På den måten får Nathalie som selv studerer biovitenskap, kjennskap til humanistiske forskningsmetoder gjennom sommerprosjektet sitt. 

Sommerstudent sammen med Karoline Kjesrud
Fra venstre: Karoline Kjesrud er prosjektleder for sommerprosjektet til Nathalie Frosthammer. Foto: Jarli&Jordan

Nyttig praktisk forskererfaring

Nathalie søkte på sommerprosjekt hos UiO:Livsvitenskap i januar og ble tildelt prosjektet etter et matchmaking seminar i mars. Nathalie som holder på med bachelorgraden sin, har akkurat gjennomført andre året av studieprogrammet og ser for seg en forskerkarriere i fremtiden.  - Det å bli kjent med hele prosessen i et forskningsprosjekt og lære å lese dokumenter, er viktig erfaringer å ha med meg underveis i utdanningsløpet, sier Nathalie. 

Om sommerstipend fra UiO:Livsvitenskap

Dette er femte året UiO:Livsvitenskap tilbyr sommerprosjekter for studenter. En av oppgavene til UiO:Livsvitenskap er å rekruttere, utdanne og utvikle talenter. Tiltaket med sommerprosjekter for studenter er en del av dette arbeidet.

Sommerprosjektene skal gi studentene praktisk erfaring med reell forskning som tar for seg en samfunnsutfordring innen helse eller miljø. Det er dessuten ønskelig at prosjektene gir studentene innsikt i tverrfaglig forskning.

 

Les om søknadsprosessen (på engelsk)

 

Publisert 24. juni 2022 06:51 - Sist endret 25. okt. 2023 19:20