English version of this page

Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 19. okt. 2020 19:28

Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.

Publisert 15. okt. 2020 14:39

Etter å ha blitt corona-forsinket med et halvt år, var det ekstra stas å feire det første kullet fra innovasjonsprogrammet SPARK Norway. Uteksamineringen av totalt ni prosjekter ble markert med overrekkelse av diplomer og presentasjoner av alle prosjektlederne, også kalt SPARKees.

Bildet kan inneholde: eiendom, byområde, bygning, mixed-bruk, boligområde.
Publisert 2. sep. 2020 16:12

I forrige uke ble det kjent at det nye livsvitenskapsbygget risikerer å måtte kuttes betraktelig for å holde kostnadene innfor budsjettrammen. Vanskelige grunnforhold og ekstra prosjekteringskostnader er hovedårsakene.

Publisert 1. juli 2020 09:43

UiO gjør seg klar til å ta i bruk livsvitenskapsbygget som skal stå ferdig i 2024. Bygget vil romme toppmoderne undervisnings- og forskningsarealer, og konstrueres for stor grad av samhandling og kobling mellom ulike fagområder. Nå er fem ulike tematiske områder innen livsvitenskap foreslått for fremtidig forskning og aktivitet i bygget.

Bildet kan inneholde: gul, ungdom, samfunnet, team, begivenhet.
Publisert 1. juli 2020 08:47

Nuria Pereira Banzon er en av 41 studenter som har fått stipend fra UiO:Livsvitenskap for å jobbe på et forskningsprosjekt innen livsvitenskap i sommer. Hun skal jobbe på prosjektet How impaired brain garbage recycling and bad sleep affect memory? (oversatt Hvordan svekket gjenvinning av hjernesøppel og dårlig søvn påvirker hukommelsen?) som ledes av førsteamanuensis Evandro Fei Fang på Akershus universitetssykehus.

Livsvitenskapsbygget
Publisert 17. des. 2019 18:04

UiO:Livsvitenskap har som tidligere år hatt høy aktivitet innen både forskning, innovasjon og formidling i 2019. I tillegg har vi fått flere tiltak for studenter. Les om stort og smått fra året som har gått.

Illustrasjon tildelinger åpen utlysning
Publisert 19. nov. 2019 11:41

Earth Biogenome Project; kjernefasiliteter som skal posisjonere seg fram mot det kommende Livsvitenskapsbygget; Senter for bioinformatikk; The Lancet One Health Commision, som ledes av Senter for global helse; og HALOS (Hanseatic League of Science – interconnecting infrastructures for life science research and innovation) er noen av tiltakene som har fått støtte fra UiO:Livsvitenskap etter åpen søknad.

SPARK Norway-team
Publisert 17. okt. 2019 08:46

Neste uke drar Gunnveig Grødeland og Jonas Skogestad fra UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway til BIO Investor Forum i San Francisco. De håper å få på plass investorer for å kunne videreutvikle henholdsvis en influensavaksine og et legemiddel mot hjerterytmeforstyrrelser – prosjekter med potensielt stor verdi for pasienter og samfunn.