English version of this page

Aktuelle saker

Publisert 13. sep. 2021 16:05

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk om opptak til UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester.

Livsvitenskapsbygget
Publisert 18. juni 2021 08:24

Oslo universitetssykehus (OUS) får nye forsknings- og laboratorielokaler i Livsvitenskapsbygget, som Statsbygg oppfører for Universitetet i Oslo (UiO). Det ble klart etter styrevedtak hos Helse Sør-Øst (HSØ) 17. juni.

Publisert 3. juni 2021 13:51

Nylig ble biotek-selskapet Tribune Therapeutics etablert basert på forskning utført av Ole Jørgen Kaasbøll og Håvard Attramadal. Ole Jørgen Kaasbøll ble i 2019 tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway og blir nå forskningssjef i det nye selskapet som ledes av Georg Vo Beiske fra HealthCap. Tribune Therapeutics tar sikte på å utvikle en behandling for sykdommen fibrose.

Livsvitenskapsbygget
Publisert 19. mars 2021 07:00

Etter regjeringens beslutning om videreføring av prosjektet, har det vært arbeidet på høygir for å utarbeide en ny løsning. Målsettingen er å ha klart innen påske overordnede funksjoner og arealer som legges til grunn i et nytt felles totalprosjekt, «Livsvitenskapsbygget 2.0».

Studenter
Publisert 5. mars 2021 11:04

UiO:Livsvitenskap tilbyr ikke egne emner eller studieprogrammer innen livsvitenskap, men ønsker å bidra til at studentene kan få et best mulig studietilbud. Nå kan institutter og fakulteter søke om støtte til å utvikle tverrfaglige bacheloremner innen livsvitenskap. Søknadsfrist er 1. april.

Prosjektlederne
Publisert 3. feb. 2021 12:03

Seks nye forskningsgrupper er tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap SPARK Norway. Lagene skal videreutvikle egne ideer slik at de kommer pasienter og samfunn til gode.

Bildet kan inneholde: eiendom, byområde, bygning, mixed-bruk, boligområde.
Publisert 29. jan. 2021 19:37

- Vi er glade for at regjeringen i Stortingsproposisjonen som ble lagt fram 29.januar 2021 viser tydelig vilje til å videreføre arbeidet med det som skal bli Norges største universitetsbygg med konvergens som bærende prinsipp, sier rektor Svein Stølen.

Publisert 14. jan. 2021 09:24

Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 16. februar på Zoom! Du får høre inspirerende innlegg av administrende direktør Ingunn Midttun Godal i Mattilsynet, i tillegg til foredragsholdere fra DNV GL, AstraZeneca, Mowi, Norsvin og gründer Morten Isaksen fra Bio-Me.

Bildet kan inneholde: arkitektur, bygning, himmel, botanikk, urbant område.
Publisert 19. okt. 2020 19:28

Universitetsstyret vurderer at partnerskap med Oslo universitetssykehus (OUS) er det beste alternativet dersom Livsvitenskapsbygget ikke får økt rammen. Mandag 19.oktober leverte UiO og Helse Sørøst et kunnskapsgrunnlag for en samlokalisering av forskningsaktivitet.

Publisert 15. okt. 2020 14:39

Etter å ha blitt corona-forsinket med et halvt år, var det ekstra stas å feire det første kullet fra innovasjonsprogrammet SPARK Norway. Uteksamineringen av totalt ni prosjekter ble markert med overrekkelse av diplomer og presentasjoner av alle prosjektlederne, også kalt SPARKees.