English version of this page

Aktuelle saker

Paneldebatten under arrangementet "Er det håp for Oslofjorden".
Publisert 30. sep. 2022 17:31

Universitetet i Oslo inviterte til arrangementet "Er det håp for Oslofjorden" 29. september. Temaet vekker et stort engasjement og det var fullt hus i Domus Bibliotheca.

Publisert 31. aug. 2022 06:46

Har du en idé innen livsvitenskap som kan løse utfordringer knyttet til menneskers eller dyrs helse? Søk om opptak til UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram SPARK Norway for å videreutvikle ideen til ny teknologi, behandling eller tjenester.

Bildet viser Ana Tavara, overingeniør, NCMM, Camila Esguerra, gruppeleder NCMM, og Marianne Hiorth, professor Farmasøytisk institutt.
Publisert 24. juni 2022 06:56

De som har passert byggetomta til det nye livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen har nok lagt merke til at det er full aktivitet på byggeplassen for tiden. Syv høye kraner tårner opp i lufta og anleggsmaskiner er i full drift. Enkelte UiO-ansatte har fått mulighet til å komme innenfor gjerdene for å ta arbeidene i nærmere øyesyn.

Lederne av UiO:Livsvitenskaps første generasjons konvergensmiljø
Publisert 31. mars 2022 15:30

I 2017 skjedde det noe helt nytt på Universitetet i Oslo, de første konvergensmiljøene ble opprettet i regi av UiO:Livsvitenskap. De seks tverrfaglige forskergruppene som ble valgt ut etter en grundig søknadsprosess, skulle løse store samfunnsutfordringer innen helse og miljø. Onsdag 30. mars var det avslutningsarrangement og tid til å dele erfaring og resultater.

Prosjektlederne
Publisert 31. jan. 2022 14:06

Fem nye lag er tatt opp i UiO:Livsvitenskaps innovasjonsprogram for helserelatert livsvitenskap SPARK Norway. Lagene skal videreutvikle egne ideer slik at de kommer pasienter og samfunn til gode.

Bildet kan inneholde: person, hår, smil, briller, hode.
Publisert 25. jan. 2022 06:56

Tirsdag 15. februar inviterer vi til arrangementet "Smittsomt". Bli med når forskere med ulik fagbakgrunn fra UiO, NMBU og Veterinærinstituttet snakker om smitte i nåtid, fra et historisk perspektiv og deler sine fremtidsvisjoner om smittsomme sykdommer.

Bildet kan inneholde: øre, væpne, halsbånd, hånd, service.
Publisert 13. jan. 2022 07:16

Er du PhD-student, postdoc eller masterstudent innen livsvitenskap og er på jakt etter karrieremuligheter utenfor akademia - bli med på Young Talents 15. februar!

Bildet kan inneholde: samfunnet, tilpasning, begivenhet, tre.
Publisert 12. jan. 2022 11:08

UiO:Livsvitenskap vil støtte 40 sommerprosjekter for studenter mellom april og september 2022. Studenter som er tatt opp på et bachelor-, master- eller relevant profesjonsstudium ved Universitetet i Oslo, kan søke. Påmeldingen åpner torsdag 13. januar kl. 08:00.

Published Dec. 27, 2021 3:33 PM

The Centre for Digital Life Norway encourages open science and FAIR data management. For the first time, they are highlighting and rewarding outstanding examples of life science researchers in Norway who have managed their data according to the FAIR principles.

Students doing field work
Published Dec. 14, 2021 12:52 PM

UiO:Life Science will fund 40 educational summer research projects for students between April and September 2022. Students currently enrolled in a bachelor, master or relevant professional degree program at the University of Oslo are eligible to apply. The first 100 students to register will be admitted to a matchmaking seminar on 7 March.

Bildet viser Livsvitenskapsbygget
Publisert 25. nov. 2021 13:42

Kunst i det offentlige rom (KORO) har offentliggjort navnene på åtte kunstnere som har blitt valgt ut til å lage kunst til Livsvitenskapbygget. De er både nasjonale og utenlandske og jobber bredt i kunstfeltet.

Bildet kan inneholde: plakatøkt, plakat.
Publisert 20. okt. 2021 12:25

I år har førtito studenter fått praktisk erfaring fra forskningsprosjekt med stipend fra UiO:Livsvitenskap. Avslutningen på årets sommerprosjekter ble feiret med presentasjoner, utstilling og prisutdeling 19. oktober.