Snakk Om: Mentimeter: Bidrar det til læring, eller er det bare morsomt?

Bli med oss og snakk om hvordan vi kan bruke studentresponssystemer for å støtte opp om studenters faglige utvikling.

Bildet kan inneholde: kaffe kopp, serveware, sittende, tallerken, kopp.

Studentresponssystemer som Mentimeter er verktøy som kan brukes til å skape engasjement og aktivitet i undervisningen. Mentimeter har fått ny aktualitet nå når mange underviser digitalt og ser etter nye måter å engasjere studenter i digitale undervisningsrom.  

I dette seminaret spør vi: Er studentresponssystemer bare litt "morsomt krydder" i undervisningen uten faglig forankring? Hvordan kan vi bruke studentresponssystemer på en måte støtter opp om studenters læring? Og hvordan kan vi formulere gode spørsmål som utfordrer studentene i møte med fagstoffet?

I dette webinaret vil Helge Strømsø fra LINK/Institutt for pedagogikk holde et innlegg om hva som er viktig å tenke på for at studentresponssystemer skal støtte opp om læring. Deretter vil Harald Thidemann Johansen fra Farmasøytisk Institutt (MN) presentere hvordan han har brukt Mentimeter i sin egen undervisning.

Etter innleggene vil det åpnes opp for spørsmål og diskusjon rundt problemstillinger som berøres i innleggene, og alle er hjertelig velkommen til å delta i samtalen.

Publisert 18. sep. 2020 15:00 - Sist endret 13. juli 2023 09:29