11. Mat: Hva skal vi spise i fremtiden?
Lytt til episoden
Episodebeskrivelse
Hvorfor spiser vi så mye kjøtt her i landet, og hva er sammenhengen mellom middagstallerkenen og klimaendringene? Kulturhistoriker Karen V. Lykke gir Sofie et lynkurs i norsk matproduksjon, hvem som bestemmer, og fortellingen om den norske kua.
Mat - Hva skal vi spise i fremtiden?
- Publisert: 19. oktober 2023
- Varighet: 30 minutter
- Programleder: Sofie Frøysaa
- Gjest: Karen V. Lykke
Om Sofies grønne skifte
Har vi egentlig vilje og evne til å gjennomføre en reell grønn omstilling? En omstilling som er rettferdig og bærekraftig både for mennesker og natur? Og som folk ønsker å være med på?
Gjennom 14 samtaler med forskere og eksperter, oppsøker Sofie Frøysaa dilemmaene som finnes i klima- og naturkrisen, og den omstillingen vi skal gjennom.