Sofies grønne skifte – episode 11

Rett og slett en ganske nøktern podkast om klima og natur

11. Mat: Hva skal vi spise i fremtiden?

Lytt til episoden

Episodebeskrivelse

Hvorfor spiser vi så mye kjøtt her i landet, og hva er sammenhengen mellom middagstallerkenen og klimaendringene? Kulturhistoriker Karen V. Lykke gir Sofie et lynkurs i norsk matproduksjon, hvem som bestemmer, og fortellingen om den norske kua.

Se teksalternativ til episoden (pdf).

Mat - Hva skal vi spise i fremtiden?

  • Publisert: 19. oktober 2023
  • Varighet: 30 minutter
  • Programleder: Sofie Frøysaa
  • Gjest: Karen V. Lykke

Om Sofies grønne skifte

Har vi egentlig vilje og evne til å gjennomføre en reell grønn omstilling? En omstilling som er rettferdig og bærekraftig både for mennesker og natur? Og som folk ønsker å være med på? 

Gjennom 14 samtaler med forskere og eksperter, oppsøker Sofie Frøysaa dilemmaene som finnes i klima- og naturkrisen, og den omstillingen vi skal gjennom. 

Se alle episoder