Podkaster ved UiO

logo med mikrofonUniversitetsplassen

Universitetsplassen er en forskerbasert podkast om samfunnet produsert av Universitetet i Oslo. Her møtes både unge og erfarne forskere for å snakke om det de mener er viktig og aktuelt, sammen med gjester fra norsk samfunnsliv.

 

 

 

Bildet kan inneholde: smil, produkt, erme, gest, gjøre.Hylland & Wig

Thomas Hylland Eriksen og Ståle Wig inviterer til skarpe, opplysende og forunderlige samtaler som får deg til å stille spørsmål ved verden slik du trodde den var. Møt de fremste tenkerne i Norge: forskere og forfattere, eksperter og originaler.

 

 

 


Bildet kan inneholde: logo, merkelapp, font, illustrasjon, merke.

Pandemipodden - en podkast der forskere forsøker å forstå koronasituasjonen ut fra sine fagfelt

Fra hjemmekontoret ringer professor Benedicte Bull sine forskerkolleger på Senter for utvikling og miljø ved Universitetet i Oslo for å slå av en prat om den pågående koronasituasjonen og hvordan verden nå ser ut fra deres forskningsfelt. Temaene favner vidt og berører alt fra WhatsApp til Urfolk.


 

Bildet kan inneholde: rektangel, gjøre, plakat, illustrasjon, logo.SAKLIG!

En podkast om sakprosa og retorikk – garantert fri for usakligheter. Med professor i sakprosa, Johan Tønnesson, og masterstudent i retorikk og språklig kommunikasjon, Signy Grape, som har med seg en gjest eller to.


 

 


Bildet kan inneholde: begivenhet.

Psykopoden – en podcast om hva psykiske lidelser er og hvordan de best mulig behandles

Samtalepartnerne i denne serien er førsteamanuensis ved UiO og lege Unn H. Haukvik, professor og undervisningsleder i psykiatri, Jan Ivar Røssberg ved UiO, og lege Erlend Strand Gardsjord.


Bildet kan inneholde: tekst, rød, font, logo, linje.Norgeshistorien - fortalt av fagfolk

Historisk innsikt og forståelse er nødvendig for å løse dagens problemer. Nå satser Norgeshistorie på podkast om norsk klima- og miljøhistorie for å nå folk med denne kunnskapen.


Bildet kan inneholde: begivenhet.Undervisningsplikten

En podkast med studiedekan Gunn Enli ved Humanistisk fakultet. Tema varierer med gjestene som deltar. 

For alle som er opptatt av høyere utdanning i Norge.


Frankrike forklart

I denne podkasten inviterer Kjerstin Aukrust fra UiO og Franck Orban fra HiØ kompetente og frankofile gjester til samtale om temaer som er viktige for å forstå det som skjer i Frankrike i dag, og for å vite mer om landets historie, politikk og kultur.

 

 


Takk og lov - med Anine Kierulf

Takk og lov er en ukentlig podcast om dagsaktuelle og mer varig aktuelle problemstillinger fra jussens verden ledet av Anine Kierulf. Ifølge omtalen er podkasten "jussens lille dagligstue". Men det skal være fullt mulig å følge med også for folk som ikke engang har løftet en lovsamling.


ikon-vitenstafettVitenStafett

Unge formidlere deler gode historier om naturvitenskap og teknologi.

Podcasten er laget av studentene i emnet MNKOM3000/4000, som del av deres muntlige innlevering vårsemesteret 2020. Emneansvarlig Åsmund H. Eikenes har redigert sammen studentenes historier til ni tematiske episoder.

Lytt til VitenStafett på Spotify


Ph.d.podden - for nettopp Ph.d.-er

Ph.d.-podden er en podkast for ph.d.-kandidater i Norge med fokus på livet som ph.d.-kandidat, karriere, praktiske tips og psykisk helse.

I hver episode samles et knippe ph.d.-kandidater og eksperter for å diskutere relevante problemstillinger. 


Læring - en podkast fra UV

Vi lærer hele livet. I denne podkasten møtes forskere og andre gjester med personlig erfaring, for å snakke om forskning på læring. Jobber du i praksisfeltet, er du forelder, eller bare nysgjerrig på hva som skjer i norske klasserom? Da håper vi du vil lytte til samtalene der forskning møter praksis.

Podkasten blir produsert av Det utdanningsvitenskapelige fakultet ved Universitetet i Oslo.


 

Bildet kan inneholde: teknologi.In Pursuit of Development

Hvis du er interessert i demokrati, fattigdomsreduksjon og bærekraftig utvikling, er dette din podcast for en dypere forståelse av global utvikling. Professor Dan Banik og hans gjester diskuterer hovedsakelig erfaringene fra Afrika, Asia og Latin-Amerika.

Bildet kan inneholde: produkt, linje, parallell, rektangel, symmetri.Literature, Cognition and Emotions

En podkast om litteratur og følelser fra forskningsmiljøet Literature, Cognition and Emotions ved Det humanistiske fakultet.

Bildet kan inneholde: finger, brun, naturlige omgivelser, sand, landskap.Babylon

Babylon er Nordens ledende tidsskrift for forskning på samtidens Midtøsten. Denne podkasten er laget som et supplement til den trykte utgaven, og tilbyr innleste versjoner av utvalgte artikler fra tidsskriftet.

Einstein sitter i en hagestol. Sort-hvitt bilde med teksten "God fysikk med Ida Storehaug" i gult over bildet.God Fysikk

I denne podcasten snakker norske fysikere om forskningen sin, og om temaer innen partikkelfysikk, astrofysikk og teoretisk fysikk. Podcasten lages av Ida Storehaug, stipendiat på Fysisk institutt på Universitetet i Oslo.