Toppfolk i UiOs nye livesending fra Universitetsplassen

Statsminister Erna Solberg, utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, helsedirektør Bjørn Guldvog og CEO Nina Jensen fra REV Ocean er blant en rekke store navn som skal være med i Universitetet i Oslos sendinger fra livestudio på Universitetsplassen i uke 33.

Bildet kan inneholde: tekst, font, rosa, magenta.

– Vi er veldig glade og stolte over at så mange dyktige og travle mennesker prioriterer å komme til oss og diskutere noen av vår tids mest sentrale spørsmål sammen med våre egne eksperter. Kunnskap er viktigere enn noensinne, og her blir man oppdatert i viktige saker. Jeg tror det blir en fantastisk start på semesteret, sier rektor Svein Stølen.

Fremtiden, politikk, klima

Selv skal Stølen diskutere med statsminister Erna Solberg og Runa Kristine Fiske, nyvalgt leder for Studentparlamentet, hva slags kunnskap Norge trenger i fremtiden. Er det mulig å vite? Hvordan skal vi utdanne folk til en fremtid vi ikke kjenner, til å løse oppgaver vi ikke vet om?

Norge ble nylig valgt inn i Sikkerhetsrådet i FN. Hva blir vår rolle der? Hva blir Norges viktigste oppgave? Utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide og førsteamanuensis Sofie Høgestøl skal snakke om dette sammen med jusstudent Gidske Dekker-Olsen, under kyndig ledelse fra Aftenposten-journalist Kjetil Hanssen.

Vi er i en klimakrise. Hvilke muligheter finnes i havet? Hvordan vil Norges satsing på hydrogen, havvind og karbonfangst og  -lagring (CCS) påvirke havet, og hvilke trusler mot sårbar natur og miljø vil en slik satsing kunne medføre? Nina Jensen (REV Ocean), Arbeiderparti-politiker Espen Barth Eide og Catherine Banet og Vebjørn Bakken fra UiO deler kunnskap og perspektiver.

Kunnskap i bruk

I tillegg blir det samtaler om ytringsfrihetens kår, om USA – en splittet supermakt på vei til valgurnene, om effektene av koronapandemien både psykisk og for verdens fattigste land, om livsvitenskap og fremtidens helseutfordringer, om Norden, om fake news, løgn og bedrag og om hvorfor det haster med et etisk råd for kunstig intelligens.

– Vi mener det er et knallsterkt program, der vi belyser rykende aktuelle saker. Som universitet er det svært viktig for oss å dele kunnskap, bidra til at kunnskap tas i bruk og å være synlig i samfunnsdebatten. Det gjør vi til fulle her. Foruten alle paneldeltagerne, er vi også svært takknemlige for alle de erfarne eksterne programlederne vi har fått med, i tillegg til våre to flotte studentprogramledere Hedda Ovidia Stølen og Sondre Hølaas, sier Stølen.

Blant de eksterne programlederne er Aftenpostens politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim, kulturredaktør i Dagbladet, Geir Ramnefjell, redaktør Markus Moe fra Dagens Medisin og journalist Marius Lorentzen i TV2. Hedda Olivia Stølen og Sondre Hølaas er UiOs ordinære programledere for podkasten Universitetsplassen.

Live-sendingene skjer fra Universitetsplassen og blir streamet på UiOs facebookside og UiOs nettsider tirsdag, onsdag og torsdag i uke 33.

Bilder av noen gjester under universitetsplassen LIVE
Noen av fjesene du vil se under Universitetsplassen LIVE.
Bjørn Guldvog, helsedirektør, Foto: Rebecca Ravneberg/Helsedirektoratet, Kjersti Løken Stavrum, FotoTinius Trust, Malcolm Langford, Foto: UiO, Statsminister Erna Solberg, Foto: Thomas Haugersveen/Statsministerens kontor, Bård Vegar Solhjell, Foto: Tanya Wallin, Bjørn Wiig, Foto: UiO, Mali Hole Skogen, Foto: Veslemøy Vraska, Nina Jensen, Utenriksminister Ine Eriksen Søreide. Foto: Asgeir Spange Brekke, FD/DU. Paul Chaffey. Foto: Torbjørn Tandberg/KMD

Her er programmet 11.–13. august 2020

Ingen kommende arrangementer

Se mer digital formidling fra Universitetet i Oslo på Universitetsplassen.

Publisert 7. aug. 2020 11:16 - Sist endret 9. mars 2021 06:51