Aktuelle saker

Bildet kan inneholde: azure, organisme, gest, gjøre, kunst.
Publisert 6. apr. 2022 08:28

For første gang arrangeres sommerskoler i regi av universitetsalliansen Circle U. Temaene er demokrati, klima og global helse, og alle studienivåer og faglige bakgrunner kan søke. Sommerskolene er gratis. Frist: 29. april.

Published Mar. 28, 2022 2:44 PM

It was with a lot of enthusiasm that Circle U. held the official celebrations for the broadening of the alliance to its new members – the University of Pisa and the University of Vienna – at the signature ceremony on Friday, 25 March 2022, kindly hosted by the Mission of Norway to the European Union in Brussels.

Bildet kan inneholde: gjøre, logo, elektrisk blå, merke, grafikk.
Publisert 16. nov. 2021 10:58

Universitetsalliansen Circle U. blir fra 2022 utvidet med to nye medlemmer: Universitetet i Wien og Universitetet i Pisa. – Studenter og ansatte vil få enda flere muligheter til samarbeid og nyskaping med våre nye partnere i Wien og Pisa, sier Svein Stølen, rektor ved Universitetet i Oslo og President i Circle U.

Bildet kan inneholde: sosial gruppe, team, begivenhet, ungdom, samfunnet.
Publisert 4. nov. 2020 10:29

I juli ble det klart at Circle U. var blant universitetsalliansene som fikk den prestisjefylte tittelen European University, med tilhørende EU-finansiering. Nå er den treårige prosjektperioden i gang, og ble markert med webinarer for rektorer og studenter fra alle European University alliansene.

Bildet kan inneholde: diagram, tekst, linje.
Publisert 9. juli 2020 20:08

Universitetet i Oslo leder den europeiske universitetsalliansen Circle U., som nå er valgt ut som et av EUs «European Universities». UiO har alltid vært internasjonalt orientert, men gjennom denne alliansen tar vi et betydelig steg fra mer kortsiktig og prosjektbasert samarbeid til langsiktig og integrert utdanningssamarbeid.

Bildet kan inneholde: kart, vann, linje, verden.
Publisert 9. juli 2020 12:58

Universitetet i Oslo leder den europeiske universitetsalliansen Circle U., som nå er valgt ut som et av EUs European Universities. Circle U. har som ambisjon å bidra til å løse komplekse samfunnsutfordringer gjennom mer effektiv kunnskapsdeling og samskaping av innovative undervisningstilbud og samarbeidsformer.

Gruppebilde av deltakerne på seminaret
Publisert 22. sep. 2019 20:41

Fremtidens utdanning og fremtidens universitetet var tema da dekaner og rektorer fra Aarhus Universitet, Humboldt-Universität zu Berlin, King's College London, Université catholique de Louvain, Universitetet i Beograd, Université de Paris og Universitetet i Oslo møttes i energigivende og inspirerende diskusjoner i Oslo torsdag til lørdag.