English version of this page

Viserektorkandidat Jan Frich

Jan Frich er professor ved Institutt for helse og samfunn ved Det medisinske fakultet.

Jan Frich. Foto: © UiO/Anders Lien

Jan Frich er født i 1970, cand.med. ved Universitetet i Oslo fra 1996, og dr.med. samme sted 2008 på en avhandling om arvelig risiko for sykdom. Han har mellomfag i filosofi (1991) og mastergrad i helseadministrasjon (2008) fra Universitetet i Oslo, samt en mastergrad i medisinsk antropologi (2001) fra Brunel University London.

Han er gift og har tre barn. Han er lege og spesialist i nevrologi og har som overlege ved Oslo universitetssykehus, Rikshospitalet, arbeidet med pasienter med arvelige nevrologiske sykdommer. Han har vært rådgiver ved Senter for sjeldne diagnoser, Oslo universitetssykehus og medisinsk redaktør i Tidsskrift for Den norske legeforening.

Han ble professor i medisin (helseledelse) i 2011. Han var i 2013-2014 gjesteprofessor ved Yale School of Public Health, og var tilknyttet Branford College og Yale Global Health Leadership Institute, og var norsk Harkness fellow ved The Commonwealth Fund, USA. Han er fra 2015 avdelingsleder ved Avdeling for helseledelse og helseøkonomi, med ansvar for et bachelorprogram, tre masterprogram og en del av medisinstudiet, samt nestleder i Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet.

Frich har en uttalt tverrfaglig profil og har arbeidet med grenseflaten mellom humaniora og medisin og var medredaktør på antologien «På sykeleiet – medisin og sykdom i litteraturen» (2004). De senere år har han hovedsakelig publisert om helsetjenesten, med vekt på ledelse, pasient- og pårørende erfaringer og rehabilitering. Han er mye brukt som foredragsholder innen helseledelse.

Han har bred erfaring med utdanningsledelse og studiekvalitetsarbeid som undervisningsleder, programleder for et masterprogram i helseadministrasjon og som prosjektleder for utviklingen og implementeringen av et nytt medisinstudium – «Oslo 2014». Det reviderte medisinstudiet introduserer nye studentinvolverende metoder og har gitt studentene økt valgfrihet gjennom innføring av perioder med valgfrie emner og mer tid avsatt til en selvvalgt prosjektoppgave.

Han har siden 2015, på oppdrag for de fire medisinske fakultetene i Norge, ledet arbeidet med å etablere en nasjonal delprøve i medisin. Han har bidratt til etableringen av den skandinaviske Helseinnovatørskolen, for ph.d.-kandidater og postdoktorer, som ledes av Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo.

Se også:

Jan Frich sin personpresentasjon ved UiO.

Publisert 17. jan. 2017 09:53 - Sist endret 2. okt. 2020 14:43