Masterstipend Osloforskning

Masterstudenter ved Universitetet i Oslo som er i sluttfasen av sitt arbeid, har mulighet til å søke om støtte fra Osloforskning. Stipendet er på inntil kr 40 000,- for arbeidet med masteroppgaver med Oslorelevant tema. Søknadsfrist: 15. februar og 15. september.

Logoen til Osloforskning i mørkegrønt. Logoen består av ordet "Oslo" i storebokstaver, hvor O-ene er to forstørrelsesglass.

Generelt om stipendet

Mange temaer og fagområder er aktuelle, og alle spennende prosjektforslag vil bli seriøst vurdert. Aktuelle temaer som kan nevnes er: helse, miljø og levekår, boligforhold, fremmede kulturer, historie, arkitektur, språk og politikk.

Kun studenter på siste året av studiene og gjerne etter fullført datainnsamling, kan søke. Din masteroppgave må være innlevert innen ett år fra tildeling.

Vi gjør oppmerksom på at søkere må være tilknyttet Universitetet i Oslo. Stipendet er utlyst en-to ganger i året. Søknadsfristen er 15. september og 15. februar hvert år.

Hva vi legger vekt på i vurdering av søknader

  • At prosjektet er Oslo-relevant

    • Det vil si at temaet må være direkte relatert til storbyregionen Oslo og/eller spesielt relevant for Oslo kommunes virke.
  • Den vitenskapelige kvaliteten på prosjektskissen

    • For at søknaden skal vurderes som støtteverdig må det være et godt samsvar mellom problemstillinger, analytisk ramme og metodiske valg.
  • Gjennomførbarheten til prosjektet

    • Osloforskning ønsker kun å støtte skisser som tydeliggjør at prosjektet lar seg gjennomføre innenfor tidsrammen med tilgjengelige ressurser, og som utviser forskningsetisk bevissthet.

Husk at søknaden skal leses og vurderes av et sammensatt styre med representanter fra ulike fagdisipliner. Det er derfor viktig at søknaden er forståelig og tydelig for folk som ikke kjenner fagfeltet.

Hva skal med i søknaden?

  • Utfylt søknadsskjema. Søknadskjema inneholder prosjektbeskrivelsen på maks. 2000 ord. I tillegg til 2000 ord legger du ved en referanseliste. Prosjektbeskrivelsen skal skrives i malen til søknadskjema.
  • Karakterutskrift fra lærestedet (i pdf eller fra vitnemålsportalen, ikke bilde eller skjermdump)
  • Signert anbefaling fra veileder

Prosjektbeskrivelsen må inneholde

  1. Prosjektets problemstilling (hva skal undersøkes) og gjennomførbarhet
  2. Relevans for Osloforskning
  3. Teoretisk ramme
  4. Data og metode som skal benyttes
  5. Kort forskningsetisk vurdering av prosjektets design
  6. Referanseliste

Merk: Alle vedlegg lastes opp til nettskjema i pdf-format. Vi mottar søknaden elektronisk når du trykker "Send". Du får en automatisk bekreftelse i nettleseren,ikke i e-post.

Om du har spørsmål kontakt Katalin Varga, Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi.

Publisert 23. jan. 2024 13:43 - Sist endret 23. jan. 2024 13:43