Vitenskapsbutikken

Vitenskapsbutikken formidler masteroppgaveprosjekter mellom virksomheter i arbeidslivet og studenter ved UiO

Nyeste prosjekter

 • Bildet kan inneholde: himmel, vann, økoregion, tårn, atmosfærisk fenomen. Skal du skrive oppgave om by- og bosettingsspørsmål i et globalt perspektiv?

  For første gang utlyser Habitat Norge (HN), som en prøveordning, stipend til studenter som vil skrive masteroppgave om urbanisering i et globalt perspektiv. For studieåret 2021/2022 utlyses tre stipend på kr. 10,000. Interesserte bes søke innen 1.9.2021.

 • Bildet kan inneholde: vann, fjell, himmel, vannforsyning, sky. UiO:Norden - Collecting Norden

  Collecting Norden er en av UiO:Nordens tverrfaglige forskergrupper og forsker på historiske, kulturelle og materielle forutsetninger for kunnskap om det nordlige og nordiske. Collecting Norden deler ut 3 stipender à NOK 15 000 til studenter ved UiO som skriver masteroppgave relatert til Collecting Nordens hovedmål og tematikk. Søknadsfrist 15. september 2021.

 • sykkellys.shutterstock_1040662588.jpg-(stort) Sykkellykt

  TØI samarbeider med Syklistenes landsforening (SLF) om et prosjekt om bruk av sykkel-lys. SLF skal høsten 2021 gjennomføre en kombinert kampanje og lykte-utdeling.

 • Bildet kan inneholde: skriveinstrument tilbehør, hånd, skrive, finger, dokument. Språkrådet: Mastergradsstipend

  Språkrådet deler hvert år ut stipend til masterstudenter som skriver oppgave om emner vi er interessert i. Hvert stipend er på 25 000 kroner og søknadsfristen er 1. oktober.

 • ungdom_foran_regnbueflagg_660 Bufdir: Kjønns- og seksualitetsmangfold

  Er du interessert i spørsmål knyttet til kjønns- og seksualitetsmangfold? Skriv masteroppgaven din på oppdrag fra Bufdir og bidra til kunnskapsutvikling på et viktig fagfelt, få kontakt med et spennende fagmiljø og motta stipend.

Er du student?

Det er enkelt å bruke Vitenskapsbutikken!

Er du oppdragsgiver?

Et samarbeid med oss kan gjøre din organisasjon bedre!