KUN2089 – Roma: Keisernes og pavenes by
Kort om emnet
Ekskursjon til Roma der studentene får førstehånds kjennskap til byens monumenter.
Hva lærer du?
Studentene får grunnleggende kjennskap til og forståelse av Romas kunsthistorie fra antikken til barokken. De skal kunne se sammenhenger mellom ulike sider av kunstlivet, så som materialer, teknikk, form og stil, ikonografi og ikonologi, oppdragsgiversituasjon og resepsjonshistorie.
Opptak og adgangsregulering
Studenter må hvert semester søke og få plass på undervisningen og melde seg til eksamen i Studentweb.
Dersom du ikke allerede har studieplass ved UiO, kan du søke opptak til våre studieprogrammer, eller søke om å bli enkeltemnestudent.
Forkunnskaper
Obligatoriske forkunnskaper
Modulen bygger på generell studiekompetanse, eller tilsvarende formelle forkunnskapskrav. KUN1010, KUN1020, KUN1030 og/eller KUN1040.
Overlappende emner
10 studiepoeng overlapp mot KUN4089 – Roma: Keisernes og pavenes by (nedlagt)
Undervisning
30 undervisningstimer fordelt på forelesninger, seminar og monumentbasert undervisning.i Roma.
Eksamen
Studentene skal skrive en semesteroppgave som velges i samråd med lærer. Liste over valgbare oppgavetemaer blir delt ut av lærer ved første møte. Omfanget på oppgaven skal være ca. 4-5 sider à 2300 tegn (uten mellomrom). Det settes en tidsfrist for innlevering. Muntlig fremleggelse er obligatorisk del av undervisningsopplegget og vurderes som godkjent/ikke godkjent. Vurderingsformen er integrert i undervisningen, og det er derfor ikke mulig å ta eksamen i emnet uten undervisningsopptak og aktiv deltagelse. Bokstavkarakterer.
Begrunnelse og klage
Evaluering av emnet
Fra og med våren 2010 publiseres alle rapporter fra periodisk evaluering av emner ved IFIKK samlet på instituttes studiekvalitetssider
Annet
Antall deltakere er maksimum 20, minimum 10. Opplysninger om søknadsfrist, ekskursjonstidspunkt og andre praktiske detaljer får man ved henvendelse til faglærer Einar Petterson (einarp@iakk.uio.no) og ved orienteringsmøtet i begynnelsen av semesteret. Interesserte deltakere sender søknad til Einar Petterson. Deltakerne betaler selv for reise og opphold