Ny redaksjon våren 2021

Bli bedre kjent med redaksjonen for vårsemesteret 2021.

Hei og velkommen til vår blogg, Litteraturformidlerne. De fleste innleggene på denne bloggen vil bli skrevet av studenter som følger emnet "Litteraturkritikk" (NOR4314). Redaksjonsmedlemmene for vårsemesteret 2021 er Tuva, Esther, Irtiqa og Oda. Medlemmene i redaksjonen er studenter fra mastergradene i nordisk litteratur og litteraturformidling.

På bloggen vil det jevnlig publiseres bokanmeldelser og refleksjoner rundt litteratur, men også anbefalinger av litteraturarrangementer og omtaler av andre medieuttrykk som omhandler skriftens verden.

Oda Torbjørnsen, Tuva Vik, Esther Nørregaard-Jensen og Irtiqa Butt
Oda Torbjørnsen, Tuva Vik, Esther Nørregaard-Jensen og Irtiqa Butt
Illustrasjon: Oda Torbjørnsen

 

Her kommer en liten introduksjon av redaksjonsmedlemmene:

Tuva Vik 

Jeg studerer til en mastergrad i nordisk litteratur ved UiO og har en bachelorgrad fra Allmenn litteraturvitenskap fra samme sted (med mange studiepoeng i nordisk!). Bachelorgraden min handlet om Cora Sandel og økokritikk. Jeg er redaksjonsmedlem i Bøygen, og er redaktør for det første nummeret i 2021 som har temaet erotikk. Jeg anmelder bøker for studentavisen Universitas og på instagram under navnet @skjonn.litt. Det er fra disse stedene jeg har erfaring med litteraturkritikk.

Jeg er veldig interessert i tematikken fordi jeg synes vurdering av litteratur er interessant. Hvorfor jeg synes ting fungerer eller ikke, ønsker jeg å få øve meg på å formidle enda bedre, så jeg forhåpentligvis kan skrive i varierte kanaler og medier om det på et høyere nivå. Litteraturkritikk er tett sammenkoblet med litteraturformidling, og jeg syns det å skrive og fortelle om litteratur og vurderinger rundt det er veldig viktig i et større samfunnsperspektiv. Det er også utrolig gøy å sette ord på ting/skrive. 

Esther Anna Nørregaard-Jensen

Jeg er en bog-glad kartoffeldansker der fandt vej helt til Oslo, fordi jeg forelskede mig i masterprogrammet i litteraturformidling ved UiO (blandt andet). Jeg har en BA i dansk sprog og litteratur ved Københavns Universitet. Jeg har altid været glad for at beskæftige mig med tekst og vil gerne formidle litteratur for at dele de fantastiske oplevelser læsningen giver mig. Vidste i for eksempel at folk i bøger også piller næse og har dårlig ånde, er selviske eller har hjertesorg, og kommer til at sige åndssvage ting til deres venner?

Ved at læse og give kritik på ufærdige tekster, er jeg også blevet interesseret i den måde de bygges op på. Hvad fungerer godt og dårligt? Det er så utroligt kompliceret, for det er både et håndværk og en smagssag, og det synes jeg er spændende - en dom over et stykke litteratur kan aldrig være fuldkommen eller almengyldig. Jeg elsker at skrive om litteratur, så jeg glæder mig at deltage her på bloggen i fællesskab med andre røde bog-hjerter. Vi ses på webben!

Irtiqa Butt

Mitt navn er Irtiqa, og jeg går masterprogrammet i Litteraturformidling ved Universitetet i Oslo. Bachelorgraden min i Allmenn litteraturvitenskap har jeg også fra UiO. Tidligere har jeg dessuten fullført et årsstudium i engelsk litteratur ved University of St Andrews i Skottland. Det er altså ingen tvil om at jeg har stor glede av å studere litteratur!

Jeg har lite erfaring med å skrive litteraturkritikk selv, men er i likhet med mange av mine medstudenter en aktiv leser av både norske og fremmedspråklige aviser, tidsskrifter og nettsteder som publiserer litteraturkritikk. Jeg ser frem til å utvikle ferdigheter til å formulere egne vurderinger av litteraturen jeg leser, og tror det vil bli både morsomt og lærerikt å bidra til denne bloggen!

Oda Torbjørnsen

Hei! Jeg heter Oda Torbjørnsen og er masterstudent på programmet i nordisk litteratur ved UiO. Jeg er opprinnelig en Oslo-borger, men har tatt min bachelorgrad i nordisk språk og litteratur ved NTNU i Trondheim. Der forelsket jeg meg i tidsskriftet riss, og i å vurdere litteratur. Jeg er spesielt interessert i litteraturens språk, og de mulighetene som ligger i språket! Nå har jeg returnert til hjembyen og gleder meg masse til å blåse liv i litteraturkritikkbloggen. Følg med, følg med!

Tilbake til hovedsiden

Emneord: Litteraturkritikk, Litteraturformidling Av Irtiqa Butt, Esther Nørregaard-Jensen, Oda Torbjørnsen, Tuva Vik
Publisert 2. feb. 2021 12:46 - Sist endret 6. feb. 2021 20:45

Så flott at dere er på plass! Dette virker lovende.

Sissel Furuseth - 6. feb. 2021 20:49
Legg til kommentar

Logg inn for å kommentere

Ikke UiO- eller Feide-bruker?
Opprett en WebID-bruker for å kommentere

Om bloggen

En blogg om, av og for litteraturens mellommenn og -kvinner.