Undervisningstilbud

Undervisningen i IN1010 følger innholdsmessig temaer som publisert under Forelesninger i timeplanen. IN1010-uken starter normalt med nytt tema på forelesning tirsdag, oppgaveløsing og repetisjon i grupper på seminartimene onsdag-mandag, og plenumstime (Regneøvelser) med livekoding mandag kl 12:15 (fra 6. februar). Tirsdager 12:15-14 er det en egen repetisjonsgruppe (Repetisjon) før nytt pensum introduseres på forelesning.

Du finner tid og sted for alle disse tilbudene under Timeplan. I Studentweb ser du hvilken gruppe du er plassert på. I tillegg har vi tilbud om lab (se nedenfor) og samretting.

Forelesning

Under Ukeressurser på semestersiden finner dere for hver uke læringsmål og pensum for uken, lenke til lysark, programmer og opptak fra forelesningen, og lenke til anbefalte Trix-oppgaver. Lenker til aktuell side ligger også fra hver forelesning på timeplanen.

Gruppeundervisning

Seminartimen. Her får du en kort repetisjon før individuell eller felles løsing av oppgaver. Foruten nødvendig programmeringstrening er dette en god anledning til å se og diskutere flere måter å løse samme oppgave på. Materialet fra gruppetimen legges ut av gruppelærer i mappen for din gruppe.

I utgangspunktet ønsker vi at du møter opp på den gruppen du er tildelt. Passer ikke dette, ta kontakt med gruppelærer (oversikt kommer her) for å sjekke om det er plass på den gruppen du vil bytte til.

Repetisjonsgruppa. Om du trenger ekstra gjennomgang av gjennomgått pensum før nytt stoff introduseres på forelesning, har vi et åpent tilbud tirsdager 12:15-14:00 i Prolog. Dette er altså det siste som skjer før en ny IN1010-uke starter med forelesning 14:15-16:00. Det er veldig mulig å komme med ønsker til temaer å repetere. Ønskene sendes til Lars, som er den som holder repetisjonstimen.

Labtimer

På lab kan du sitte og jobbe med egne oppgaver, og få hjelp av en gruppelærer ved behov - også med spørsmål om pensum. Merk at gruppelærere ikke skal hjelpe deg direkte med obliger - men kan sette deg i stand til å komme videre ved å forklare ting eller vise løsning på lignende oppgaver - når det er kapasitet. Er det pensum du trenger mer hjelp med anbefaler vi repetisjonsgruppen (i tillegg til din egen gruppe).

Tips for bedre læring(!) og mindre kø på lab:

  • Om du trenger hjelp med en feil, vær sikker på at du har gjort alt for å finne den selv: Les evt. feilmeldinger, vurder om feilen kan ha oppstått der den oppdages eller skyldes en tidligere feil, legg gjerne inn print-setninger for å følge programutførelsen og evt se hvordan data endres (eller ikke endres) under veis.
  • Er du usikker på hvordan noe egentlig virker - slå opp i forelesninger, lærebok/ notater, Java API/ Tutorials, ...  - lag gjerne et testprogram.
  • Spør naboen om han/ hun har noen tips!
  • Spesielt når det er kø: Ett spørsmål for hver oppføring på tavlen - og ha dette klart når det er din tur.

Laben går på faste tidspunkter i uka og er åpent for alle så lenge det er plass. På fredag ettermiddag har vi fredagsjava (Fredagsjava) - en lab med fredagsstemning og kanskje superenkel servering?

Lab Mandager 14:15 - 16:00 Lars Ivar Bull Larssen & Samuel Ruben Johannes Hellstrøm Chill
Lab Mandager 16:15 - 18:00 Julian Fjeld & Sondre Sundby Rosslund Chill
Lab Torsdager 14:15 - 16:00 Jonas Engan Wenberg & Stian Hallerud Sundkvist Chill
Lab Fredager 10:15 - 12:00 Theresa Phuong Vi PhamSivert Fjeldstad Madsen Chill
Lab Fredager 12:15 - 14:00 Felicia Ediriweera Norén & Zhara Batul Rezai Chill
Fredagsjava Fredager 14:15 - 16:00 Theresa Phuong Vi Pham & Zhara Batul Rezai Chill

Plenumsundervisning

Holdes mandager fra 6.februar. Plenumsundervisningen er et tilbud der gruppelærere blant annet liveprogrammerer større oppgaver med sentralt pensum-stoff.

 

Publisert 15. jan. 2023 18:17 - Sist endret 20. mars 2023 17:02