Status uke 4

Her er en kort påminnelse og litt om veien videre.

Mer mengdelære, induktivt definerte mengder og rekursive funksjoner

Denne uken er tiden inne for å lære om induktivt definerte mengder og rekursive funksjoner. Dette temaene for kapitlene 9 og 10. Kapittel 8 introduserer litt mer mengdelære, og snakker spesielt om uendelighet, som er er nødvendig for kapitlene som følger. Det er nå kurset begynner å bli litt mer utfordrende, og det er svært viktig at du bruker tiden godt. Ved slutten av denne uken bør du satse på å levere noen innleveringsoppgaver fra disse kapitlene.

Litt om innleveringsoppgavene

For å ta eksamen i IN1150 må du levere og få godkjent en viss mengde innleveringsoppgaver. Du kan selv velge når du leverer oppgavene, og vi retter og gir tilbakemelding forløpende og så fort vi klarer. Du kan altså levere når du vil, men vi har satt noen tidsfrister for å sørge for at du holder progresjonen oppe og at innleveringene ikke kommer altfor konsentrert (som blant annet er viktig at alle skal få tilbakemelding i tide). Fredag 11. september er aller siste frist for å levere oppgaver fra kapitlene 1, 2 og 3.

Noen tips

  • Ikke fokuser kun på innleveringsoppgavene. Meningen med disse oppgavene er at man skal få individuell tilbakemelding på det man gjør og at man skal lære av det.
  • Selv om man gjør alle innleveringsoppgavene som står oppført, er ikke dette nødvendigvis nok for å mestre kurset. Dette er et minimum.
  • Ikke gi opp. Dersom du syns en definisjon eller oppgave er vanskelig, ta en pause og les den på nytt litt senere. Det er mye som faller på plass etter hvert.
  • Bruk Mattermost og diskuter faget! Snakk med andre om hva du lærer. Svar andre studenter på spørsmålene de har. Det å snakke og skrive om faget gjør at du fort forstår hva det er du ikke forstår.

Tips, triks og nyttige lenker

Lykke til videre!

Publisert 7. sep. 2020 09:50 - Sist endret 7. sep. 2020 09:50