Induksjonsbevis, undervisningstilbud og veien videre

Denne uken er temaet bevis ved matematisk og strukturell induksjon. Bra saker. Det er sånn omtrent nå at kurset for mange begynner å bli mer utfordrende, og det er derfor viktig å passe på at du henger med. Her er en oversikt over noen av tilbudene du har til rådighet. (Det er naturligvis ikke slik at bør benytte deg av alle disse. Du bør velge hva som passer best for deg.)

Gruppeundervisningen
https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/gruppeundervisning/

Gruppetimene er kanskje det viktigste stedet hvor du kan lære deg pensum. Her kan du komme og få en repetisjon av pensum, få hjelp til å løse oppgaver og møte andre studenter. Det er også fritt frem å gå på andre grupper enn de man har blitt tildelt. På lenken over finner du en oversikt over gruppene og hva som skjer i de ulike gruppetimene.

Snublegrupper
https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/snublegrupper/

Dette er et tilbud til deg som føler at du henger litt etter i de mest grunnleggende temaene. På fredag kl. 12.15 i Logo kan du få en repetisjon og oppfriskning av bevismetoder fra kapittel 5. (Senere tar vi for oss andre temaer, og på lenken over finner du et skjema hvor du selv kan komme med forslag.)

Grublegrupper
https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/grublegrupper/

Dette er et tilbud til deg som følger at du henger godt med og som ønsker noe utover, men som er relatert til, pensum. På onsdag kl. 16.15 i Caml snakker vi litt om rekursive funksjoner i forskjellige programmeringsspråk. (Senere tar vi for oss andre temaer, og på lenken over finner du et skjema hvor du selv kan komme med forslag.)

YouTube-kanalen
https://www.youtube.com/c/Logiskemetoder

Husk at på YouTube-kanalen finner du tidligere forelesninger, fellestimer og oppgaveregning, i tillegg til utvalgte deler av denne vårens fellestimer.

Fellestimene
https://www.uio.no/studier/emner/matnat/ifi/IN1150/v20/

Vi fortsetter på onsdag kl. 14.15 med å gjøre flere eksempler på bevis med matematisk og strukturell induksjon. Kom gjerne med forslag til temaer på forhånd. På fredag kl. 10.15 begynner vi sakte, men sikkert, med førsteordens logikk, som er en ny bolk med fire kapitler som henger nøye sammen.

IN1150-café på fredager

Det har vært nokså få som har møtt opp på fredager, så vi vurderer å bytte til torsdager. Dersom vi gjør dette, vil vi nevne det i gruppetimer og fellestimer, samt legge ut informasjon om det på emnesiden.

tl;dr: Kom på fellestime på onsdag kl. 14.15 i Simula i Ole-Johan Dahls hus.

Lykke til videre med kurset!

Publisert 2. mars 2020 10:27 - Sist endret 2. mars 2020 10:27