Veiledning for å presentere et prosjekt

Av Fornavn Etternavn, En Annen Forfatter og Enda En 

En eller to setninger om prosjektet. Hold det kort! Arbeidet du legger ned her kommer du til å få igjen som bedre forståelse av eget prosjekt. Hvor kort? Tja, omtrent 150-200 tegn skulle vel være bra. 

IN3010 • Vår 2021 • Emneord • Enda et emneord

 

... men først og fremst: spiss innholdet!

En utfordring når man skal presentere et prosjekt på web, er at de færreste bruker tid på å lese mens de surfer nettet. Unngå derfor lange, sammenhengende tekster. Prøv heller å stykke opp innholdet i overkommelige bolker.

Å bruke et sitat kan  være en god måte å fremheve et poeng, og hjelper også med å stykke opp siden.

Gjør deg flid med overskriftene - mange vil kun lese disse. Å skrive godt, kort og konsist innhold er ikke enkelt og krever mye arbeid.

 

Legg arbeid i bildene

Bilder kan kommunisere effektivt, men kan også virke mot sin hensikt hvis de ikke brukes med omhu. Først og fremst, ta mye bilder av hele prosjektprosessen, slik at du har en del å velge i. Gjør et strengt utvalg - to bilder som sier det samme er ett for mye. Ikke nøy deg med dårlige bilder, ta heller nye hvis det er mulig. Før bildet fungerer på nett må det nesten alltid gjennom et bilderedigeringsprogram. GIMP, Adobe Photoshop (også tilgjengelig gjennom UiO sin programkiosk) og Pixlr er noen eksempler på slike programmer.

 

Lær litt HTML

Med grunnleggende HTML-kunnskaper vil du kunne klikke på "Kilde" i editoren og korrigere små formateringsfeil som oppstår. Erfaringen med å skrive denne lille veiledningen er at slike feil vil oppstå, og de bør korrigeres.

 

Til slutt...

Her er noen tips hvis du vil ha bilder som spenner hele bredden: 

 

Publisert 8. jan. 2021 10:06 - Sist endret 17. mars 2021 08:54