Hvorfor velge denne retningen?

Visste du at den franske revolusjon dannet grunnlaget for det moderne vestlige demokratiet og at fransk er offisielt språk i over 30 land fordelt på alle verdensdeler?

Kan du fransk, får du tilgang til en rik og mangfoldig frankofon kultur. På studieretning fransk kan du velge å fordype deg i enten språk, litteratur eller områdekunnskap.

Studiemiljø

Som student på fransk kan du delta i Studentutvalget og representere studentene i programråd og i instituttstyret ved ILOS. Bli med og bidra til et godt studiemiljø!

Studentforeningene sørger for at det er mye som skjer gjennom hele studiet.  Kanskje du vil delta på den årlige revyen eller studentballet? Har du en liten skrivespire i deg, kan du bli med i studenttidsskrifter som det allmennkulturelle Filologen eller det anerkjente Pedagogisk profil. Alle som vil er også velkomne til å være med i programutvalget.

Et semester i utlandet

Studier i utlandet gir deg en unik mulighet til å fordype deg i språket, litteraturen eller regionen du studerer. Vi har blant annet avtaler med flere universiteter i Frankrike og i Belgia. Husk å begynne planleggingen tidlig!

Jobb og videre studier

Etter fullført bachelorgrad kan du gå videre med en mastergrad i den studieretningen du har valgt. En utdanning i amerikanske og europeiske studier åpner for arbeid i både offentlig og privat sektor .

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 5. nov. 2019 13:02