Studieopphold i utlandet

Et utenlandsopphold er din mulighet til å investere i unik kompetanse for ditt fagfelt. Gjennom et semester eller et år i utlandet kan du tilegne deg språkkunnskaper, et kontaktnettverk og internasjonal erfaring.

Følg HF-studenter på utveksling!

Når kan du dra?

Vi anbefaler at du gjennomfører utenlandsoppholdet i løpet av studieløpets tredje og / eller fjerde semester. Det kan også være mulig å reise på utveksling i femte semester med litt tilpasning av studieløpet. Vi anbefaler at du tar emner i fordypningen i 80-gruppa i fransk eller frie emner på utveksling. De obligatoriske emnene bør du ta ved UiO. 

Hvor kan du reise

I Frankrike anbefaler vi følgende studiesteder:

  • Université de Toulouse- Hyggelig studentby i Sør-Frankrike. Spesielt egnet for studenter som ønsker fordypning i fransk områdekunnskap /historie og deg som er tidlig i studieløpet og vil ta spesielt tilrettelagte franskkurs.
  • Université de Poitiers - Byen Poitiers (ca. 90.000 innbyggere) ligger ca 1 1/2 times togtur sørover fra Paris eller flyplassen Roissy-Charles-de-Gaulle. Hyggelig studentmiljø, god oppfølging ved universitetet og bredt studietilbud.
  • Université de Provence Aix-Marseille 1 - Universitetet har to campuser (Aix og Marseille). I Aix-en-Provence finner du et bredt undervisningstilbud innen fransk språk (spesialfelt fransk som andrespråk) og litteratur. 
  • Sorbonne Université - Ærverdige Sorbonne midt i Paris er spesielt anbefalt for studenter som vil studere fransk litteratur.

I Canada:

  • Université du Québec à Montréal - Montreal er kjent for sitt rike kulturliv, og byen er en spennende møteplass for fransk og nord-amerikansk kultur. Her kan du studere ved et anerkjent universitet med et svært bredt emnetilbud i verdens nest største franskspråklige by. 

Du kan også velge andre studiesteder I Europa, Asia, Sør og Nord Amerika, Australia eller Afrika.

 

Andre muligheter

Du kan velge emner ved studiesenteret i Roma.


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

 
 
 
Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 28. okt. 2020 08:52