Hvorfor velge dette programmet?

Ønsker du grunnleggende kunnskaper om Norges og Vestens intellektuelle utvikling? Vil du lære om de mest sentrale litterære, politiske, filosofiske og religiøse verkene i Vestens idéhistorie, og hvilke virkninger de har hatt?

Kort om studiet

Årsenheten i idéhistorie gir deg en innføring i Vestens tenkning fra antikken til i dag, med fokus på politiske, filosofiske, religiøse og vitenskapelig hovedverk. I tillegg lærer du om norske idéhistorie og kan velge fritt et fordypningsemne innenfor tema som krig, frihet, kjønnsroller, demokrati eller ondskap.

Faget gir deg generell, humanistisk kunnskap, historisk perspektiv og allmenn dannelse, og er dermed godt egnet som utdypning av tidligere studier og som grunnlag for videre studier av samfunn, språk, litteratur, filosofi, historie og idéhistorie.

Årsenheten er beregnet på deg som ikke ønsker å ta et helt bachelorprogram, men som vil bygge på tidligere utdanning, ta videreutdanning i idéhistorie for å kunne oppnå undervisningskompetanse i historie, i historie- og filosofifaget eller innen religion og etikk, eller bare vil prøve ut om idéhistorie kan være et studium for deg.

Studiemiljø

Studiemiljøet vårt er samlet på Institutt for filosofi, idé- og kunsthistorie og klassiske språk. Det meste av undervisningen foregår i huset instituttet deler med den internasjonale sommerskolen, Georg Morgenstiernes hus (rett bak Universitetsbiblioteket). Vi er med andre ord litt for oss selv et halvt steinkast fra hovedcampus på Blindern.

Fagutvalget på idéhistorie jobber aktivt på egen hånd, men samarbeider også nært med instituttets andre fagutvalg om fester, fadderordning og andre faglig-sosiale arrangementer. Tidsskriftet MOLO drives av studenter på faget.

Innføringsemnene våre trekker mange studenter, og vi tilbyr gruppeundervisning på begge innføringsemnene (på 1000-nivå) og på noen avanserte emner (2000-nivå), slik at du får anledning til å arbeide aktivt med fagstoffet og samtidig bli kjent med dine medstudenter.

I løpet av studieåret blir du også tilbudt studieveiledning og administrativ oppfølging.

Publisert 15. apr. 2014 09:05 - Sist endret 21. des. 2023 11:48