Studieopphold i utlandet

Foruten faglig fordypning, vil et semester i utlandet kunne gi internasjonal erfaring, et kontaktnettverk innenfor fagfeltet ditt, samt en ypperlig mulighet til å tilegne deg språkkunnskaper.

Bildet kan inneholde: blå, varmluftsballong, turkis, azure, elektrisk blå.

Når kan jeg dra?

Hvis du ønsker å studere et semester ved et universitet i utlandet, anbefaler vi at du drar i 2. semester. Studenter som tilbringer hele 2. semester i utlandet kan søke om fritak fra å ta obligatoriske emner lagt til dette semesteret, hvis det ikke finnes et tilsvarende emne ved vertsuniversitetet. 

Hvor kan jeg dra? Fagmiljøet anbefaler

Andre muligheter

UiOs avtaler med prioriterte plasser for lingvistikkstudenter:

Sommerskoler

Ikke alle kan være utenlands et helt semester. Det finnes andre måter å få en internasjonal komponent i utdanningen din på, og vi anbefaler noen sommerskoler. 
Nordkurs gir deg ti studiepoeng i nordisk språk og litteratur, og du får stipend til reise og opphold, dette er en gavepakke. Du treffer studenter fra hele Norden på kursene. 

Mange av lingvistene møtes på Kreta om sommeren for CreteLing, en sommerskole med meget høyt nivå. Her dekker du alt selv (du kan søke ILN om støtte). CreteLing gir ikke studiepoeng, men her er det virkelig mye inspirasjon å hente for deg som skal skrive masteroppgave, eller semesteroppgave i veiledet lesning!

Og det finnes mye morsomt å holde på med ved Aarhus Summer University. Vi har en avtale med Aarhus, så dere trenger ikke å betale kursavgift der.


Slik gjør du det

  • Alle utvekslingsavtaler
  • Søknadsfrister og hvordan du søker
  • Visum, godkjenning og annen praktisk informasjon

Utveksling ved UiO

 

 

 

Publisert 6. juni 2012 10:00 - Sist endret 16. sep. 2020 15:57