6. uke i Cape Town 2017 – Eirin Heddeland

Sist onsdag startet dagen min i femtiden, for vi skulle gå opp Lions Head før soloppgang. Det er en ganske kort tur og på toppen venter utsikt over hele Cape Town og Table Mountain. Alle bør prøve å få med seg denne soloppgangen, fordi fjellet blir reflektert i havet. Jeg har aldri sett slikt før, og det føles nesten litt magisk.

Skyggen av fjellet Lions Head i Cape Town som speiler seg i havet

Skyggen av Lions Head i havet. Foto: Eirin Heddeland

Navn: Eirin Heddeland
Studiebakgrunn:  Masterstudent i Globalization, Transnationalism and Culture ved NTNU
Internship: GreenCape, en NGO som jobber for et grønnere Sør-Afrika.

Forelesningene på Graduate School of Business

Det bar direkte fra soloppgang til skolebenken. Hver onsdag går vi på Graduate School of Business. Det er lagt en plan for hver forelesning, men det kan alltids endres etter våre ønsker. Noe som jeg virkelig setter pris på ved GSB er at Francois, vår foreleser, alltid tar seg tid til å spørre oss om hva som fungerer for oss, og gjør endringer deretter. Du føler deg altså veldig verdsatt og lyttet til. En annen ting som er digg er at skolen slutter kl 12 annenhver uke, og det må utnyttes.

Surfing, buldring og stjerner

Vi var en gjeng som dro til Muizenberg, en halvtimes kjøretur fra skolen, for å surfe! Haiflagget var svart som betyr «vi kan ikke se noe så kanskje er det hai, kanskje ikke». Det er jo alltids like betryggende. Men det stoppet ikke oss. Vi hev oss uti det moderat kalde vannet, kjempet mot bølgene og stavret oss opp på brettene. Noen mer elegante enn andre (jeg var altså ikke en av de elegante). Men da jeg først kom meg opp følte jeg meg som en ekte surferbabe, i et sekund eller to. Og, ja, Muizenberg har hai, men de har også sel. Sist vi surfet svømte det en sel rundt og fulgte med på oss. Og de biter ikke, tror jeg i hvert fall.

En leier brett og våtdrakt i 1.5 time, og det er nok. For da har en frosne tær og føler seg ferdig med å faceplanter med bølger. Så da dro vi videre på neste aktivitet - buldring. Det er et par i gruppen som klatrer en del, og de har funnet verdens kuleste buldrested: Bloc11. Jeg ble med en gang, og var øyeblikkelig bitt av basillen. Folkene som både jobber og klatrer der er så hyggelige, og en føler seg temmelig kul når en greier å klatre en rute eller to. Jeg har kjøpt klatresko, månedskort og hele pakken. Cape Town har mange klatremuligheter for dem som liker det, både utendørs og innendørs.

Et sted som skal være veldig bra for klatring er Cederberg, rundt to timers kjøretur utenfor byen. I helgen ble jeg med et par venner for å sjekke det ut. Jeg gikk der ikke for klatringen da, men for stjernene. Det er visstnok et av de beste stedene å se dem, og denne helgen var månen på sitt laveste som betyr mer stjerner. Aldri har jeg sett noe så vakkert. Vi var veldig heldige, for en hobbyastrolog hadde satt opp flere teleskoper for å se på stjernene. Han viste oss Saturn, Jupiter og en stjerne-eksplosjon, og vi lærte en hel masse.

Vinter i Cape Town og kjølige kontorer

Noe litt mindre kult er temperaturen her. Det er ganske kaldt, spesielt på kontorene våre. En setter virkelig pris på HMS-reglene i Norge når en jobber litt i utlandet. Her finnes det ikke inne- og utetemperatur – det er den samme. Så vi er blitt forkjølet hele gjengen. Men da jeg ankom jobben på torsdag hadde sjefen vår kjøpt en varmeflaske som så ut som en hund i gave til oss. Det var også skrevet en søt lapp om god bedring og varmere dager. Jeg blir bare mer og mer glad i kontoret vårt (bortsett fra tempen selvfølgelig), de har et utrolig godt miljø og gjør mye sosialt sammen.

Å bli en del av organisasjonen

På fredag, for eksempel, hadde vi teambuilding; «amazing race» i Kirstenborsch botanisk hage. Vi var delt opp i lag og løp rundt og svarte på spørsmål og gjorde utfordringer. Jeg skjønner nå hvorfor bedrifter har teambuilding. Jeg føler meg mye mer deltakende i bedriften med en gang, og har blitt bedre kjent med alle sammen.

Mandela Day i Sør-Afrika

Det har også vært Mandela Day her i Sør-Afrika. Da skal en donere bort 67 minutter av tiden sin til frivillig arbeid. Tiden symboliserer antall år han brukte på å kjempe for sosial rettferdighet. Vår bedrift samlet inn penger, mat og sanitetsprodukter til to gode formål. Det var gøy å se hvor engasjert alle var, og hvor mye vi fikk samlet inn på den korte tiden.  

 

MAnge studenter som er samlet i et stor hvit klasserom, der noen sitter og andre står.
Mandela Day at GreenCape. Foto: GreenCape

 

Soloppgang fra toppen av Lions Head i Cape Town
Soloppgang fra Lions Head i Cape Town. Foto: Eirin Heddeland

 

Jente som klatrer i en buldrevegg
Helen i klatreveggen på Bloc11. Foto: Eirin Heddeland

 

En tydelig stjernehimmel med skyggen av en jente som sitter å ser opp mot den.
Eirin under stjernehimmelen. Foto: Martine Hatlebrekke

 

Publisert 14. sep. 2017 15:48 - Sist endret 7. juni 2018 12:36