Uke 5 - Tiden flyr!

Nok en uke er over, og tenk at vi er halvveis!

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Intership: Side by Side - Township Development

Tiden går så veldig fort, og det er flere som begynner å stresse litt med å rekke å få gjort alt vi vil gjøre - både når det kommer til internshipet og hva vi skal levere - og ikke minst alt vi har lyst til å oppleve mens vi er her!

To studenter spiser pizza på verandaen
Denne uka har det endelig vært litt varmt - da må middagen nytes ute! Foto: Kristine Ausen.

På jobb denne uken har vi fortsatt med oppgaven vi skal gjøre hos bedriften vi jobber hos - Side by Side Tours. Jeg har blant annet vært i et møte med Amy’s Foundation, om opp- og nedsider ved å gjøre en rebranding. På fredag hadde Side by Side invitert til en “educational”, som vil si at vi tok med folk fra turistbransjen med på en township-tour. Dette var en måte å vise frem hva Side by Side byr på, og forhåpentligvis få til noen samarbeid i fremtiden.

Forelesning denne uka handlet om ‘innovative finance’ - altså det å se på ulike måter for enterprises å få inn penger på, slik at det skaper positiv sosial påvirkning! Dette kan man gjøre ved å endre kjente metoder eller lage helt nye. Etter forelesning hadde vi peer learning hvor vi diskuterte ting vi har lært siden vi kom hit til Cape Town, positive og negative opplevelser og erfaringer fra bedriftene vi jobber i. Det ble en fin måte å reflektere over tiden vi har hatt her hittil, og tenke på hvordan vi kan bruke dette videre. 
 

Leksene er lagt utover gulvet.
Vi fikk i oppgave å skrive litt om våre erfaringer. Foto: Henriette Vågen Aase.

Helgen ble startet med en rolig fredag kveld, før vi på lørdag dro tilbake til Old Biscuit Mill for litt god mat og shopping. Deretter tok vi Uber videre til Camps bay for å nyte noen drinker, dyppe tærne i noen litt for kalde bølger og se solnedgangen. 

Studenter nyter sola på marked.
Fornøyd gjeng som nyter varmen og sola. Foto: Henriette Vågen Aase.
Bilde av stranda og Henriette.
Kaldt vann på Camps Bay. Foto: Anna D. Alstad.
Solnedgang med stranda i bakgrunnen på restaurant.
Solnedgangen på Camps Bay. Foto: Henriette Vågen Aase.

Søndag morgen var det grytidlig opp, for da var det klart for nye eventyr! Dagen ble tilbrakt på wine tram i Franchhoek. Da sitter man i et gammeldags tog og kjører rundt til ulike vingårder, får prøve ulike viner og diverse mat og snacks. Det var veldig hyggelig, været var perfekt og vinen var veldig god! 

Fire studenter på vingård med fjellene i bakgrunnen.
Gjeng på vintog. Foto: Solveig Bæra.
Tog
Wine tram! Foto: Henriette Vågen Aase
Studentene har piknik.
Piknikk-stopp på wine tram. Foto: Kristine Ausen.

Denne uken i fire stjernes middag inviterte vi forresten til italiensk mafia-aften hos oss. Vi bød på pasta, italiensk musikk og mafia-leker. 

Studentene har italiensk aften rundt middagsbordet.
Foto: Runar Lyngøy.

Vi får se hva neste uke bringer - vi i Gardens ser i hvert fall aller mest frem til kinopremiere på klassikeren ‘Løvenes konge’! Vi blogges :-)

<<<Les forrige innlegg

Publisert 30. juli 2019 12:23 - Sist endret 7. feb. 2020 16:32