Uke 1 - Ny by, ny jobb og nye inntrykk

Henriette Vågen Aase (25) har hatt sin første uke i Cape Town og har opplevd kulturforskjeller og raseskiller, et overraskende kaldt klima, vakker natur og oppstart på skole og jobb.

Navn: Henriette Vågen Aase
Studier: Bachelor i Økologi og naturforvaltning ved NMBU.
Intership: Side by Side - Township Development

Herlighet, nå er vi her!

Vi var en gjeng på seks som dro fredag morgen med mellomlanding i Amsterdam. Etter flere måltider, filmer og turer i de små gangene på flyet, kom vi frem på kveldstid. Heldigvis er det ingen tidsforskjell mellom Norge og Cape Town! En kjapp 30 minutters biltur senere var vi endelig fremme i byen.

Vi er en jentegjeng på seks som bor i et hjemmekoslig hus i en fin og rolig del av byen - Gardens. Derfra tar det ca. 5 minutter til jobb og 10 minutter til universitetet med Uber - som koster ca 20-35 kroner per vei!Ukene her er lagt opp slik at vi jobber hverdager utenom onsdag, hvor vi er på universitetet og får undervisning. Uber-turene er forresten veldig hyggelige - vi slår ofte av en prat med sjåføren og får høre om politikk, familie og Cape Town som by å bo i for tilflyttere.

Bildet kan inneholde: begivenhet, jobb, møte, seminar, design.
Første dag på universitetet. Foto: Henriette Vågen Aase

Så, hva har skjedd?

Mandag hadde vi en kjapp introduksjonsdag på universitetet, før vi på tirsdag hadde vår aller første dag på jobb! Jeg og Daniel jobber som nevnt i et firma som heter Side by Side, hvor det for tiden kun er grunnleggeren Jason som står for daglig drift. Han har en gratis kontorplass i et coworking-space som ligger i Bo-Kaap - det muslimske området i Cape Town. Og der er det helt utrolig fint!

Bildet kan inneholde: himmel, by, nabolag, sky, rosa.
Bo-Kaap, Cape Town. Foto: Henriette Vågen Aase

Hovedoppgaven til meg og Daniel blir å finne ut hvordan firmaet kan få inn flere kunder. Første dagen på kontoret var et lite sjokk, da det hadde vært noen misforståelser om hva vår rolle i firmaet skulle være. Men, kommunikasjon er løsningen på det meste og vi er nok på riktig vei.

Ellers merker vi godt at det er vinter! Sola står opp rundt 8 og går ned rundt 18. Det er veldig kjølig om morgenen, og bygningene her har ikke oppvarming. Dette betyr at de første timene på kontoret består av litt hutring og stive fingre på tastaturet - men det blir heldigvis varmere utover dagen. Totalt ser vi at temperaturene gjennom døgnet varierer fra rundt 8 til 20 grader.

Helgen har bestått av mye morsomt; både bursdagsfeiring med klassen, marked, fjelltur til Table Mountain og roadtrip nedover mot Cape Point. På grunn av helligdag har klassen utnyttet mandagen maksimalt ved å dra på vinsmaking i Stellenbosch!

Bildet kan inneholde: mennesker, sosial gruppe, begivenhet, samfunnet, tre.
Kollektivet lagde plakat til bursdagsbarnet. Foto: Kristine Ausen

Ellers er det litt merkelig å endelig være her - dette har vi tross alt sett frem til i et halvt år! Vi har allerede merket forskjeller - både når det kommer til fattigdom, holdninger mot hudfarge og andre kulturforskjeller. Vi må også tilpasse oss et litt annet nivå når det kommer til sikkerhet - man bør ikke gå ute når det er mørkt, og låse alt av dører selv når vi er hjemme.

Den kommende uken skal vi levere inn et prosjektforslag til universitetet. Ellers har vi planlagt en fellesmiddag med klassen på tirsdag, og på lørdag skal jeg og Daniel bli med på en tour ut i townshipen Langa. Vi gleder oss til å se hvordan det er, få nye inntrykk og møte nye mennesker!

Bildet kan inneholde: vann, stein, hav, ferie, moro.
I nasjonalpark med flotte strender og afrikanske pingviner. Foto: Kristine Ausen
Bildet kan inneholde: fotografi, himmel, blå, moro, fritid.
På tur til Cape Point. Foto: Kristine Ausen
Bildet kan inneholde: sosial gruppe, samfunnet, team, tre, ungdom.
På vei opp Table Mountain. Foto: Sylvio Carvalho
Bildet kan inneholde: moro, vann, vennskap, stein, ferie.
På toppen av Table Mountain. Foto: Kristine Ausen

<<<Les forrige innlegg                                                                              Les neste innlegg>>>

Publisert 19. juni 2019 14:45 - Sist endret 1. aug. 2019 09:47