Undervisning og eksamen i Studentweb

Veiledningen er for deg som har fått opptak til et studieprogram ved Universitetet i Oslo og skal søke om plass på emner inne i utdanningsplanen i Studentweb

1. Finn ut hvilke emner du skal ta dette semesteret. Hvis emnene har flere seminarer eller grupper, finn også ut hvilke du skal velge. Pass på at ikke seminarene/gruppene eller eksamensdatoene kolliderer med hverandre.

2. Logg inn i Studentweb

  • enten med UiO-brukarnavn og passord, dvs. Feide. Les om hvordan du finner brukernavnet og setter passord.
  • eller med ID-porten – en sikker innloggingsløsning med elektronisk ID fra MinID, BankID, Buypass og Commfides. Du må ha norsk fødselsnummer eller D-nummer.

3. Trykk på den store grønne knappen 'Start registrering'.

 

4. Når du starter registreringen, kommer du til en registreringsrekke, der blant annet utdanningsplanen med emner inngår.

 

5. Utdanningsplanen åpner seg for det semesteret vi er inne i. På mange studieprogrammer ligger det allerede emner i utdanningsplanen. Søk plass på undervisningen og meld deg til eksamen når søknaden er behandlet. Se mer på Fristar - søkje plass på undervisninga og melde deg til eksamen.

 

6. Skal du velge inn andre emner, scroll ned til du finner den emnegruppen eller gruppen av emner der du kan velge inn emnet. Trykk på knappen 'Velg' for emnet du vil legge til i utdanningsplanen.

Finner du ikke emnet du vil søke plass på? Se om du finner emnet under lamellen for et annet semester. Hvis du har godt i gang med studieprogrammet, kan du også se under velg "Vis tidligere semestre".

7. Du kommer til en trinnvis rekke av registreringer for å søke plass på undervisningen og ev. melde deg til eksamen, en emnesekvens. Gjør valgene og fullfør. På noen emner kan du melde deg til eksamen med en gang, på andre emner må du først søke plass, og så vente på svaret, se mer om datoene på Fristar - søkje plass på undervisninga og melde deg til eksamen

Mangler "Neste"-knappen eller er den ikke grønn? Noen ganger kan det hjelpe å bytte nettleser fra Safari eller logge ut og inn av Studentweb.

 

8. Emnet har nå lagt seg i utdanningsplanen. Du kan legge til flere emner nå.


9. Fullfør registreringsrekken.

10. Hvis du logger deg inn i Studentweb igjen senere i semesteret, kan du gå til utdanningsplanen via menyvalget "Studier".

11. Trenger du hjelp, kontakt fakultetets studieinformasjonssenter

Publisert 7. okt. 2015 13:28 - Sist endra 29. juni 2021 10:28