Veiledning for enkeltemnestudenter i Studentweb

Veiledningen er laget for deg som vil bli enkeltemnestudent, og viser hvordan du søker på emner med ledig plass i Studentweb.

Våren 2021 blir emner søkbare fra 8. januar kl. 9. Emner emner i informatikk og realfag fra 12. januar kl. 9.

Får du innvilget plass på undervisningen i emnet, og både har registrert deg og betalt semesteravgiften er du enkeltemnestudent våren 2021.

Innlogging

Datamaskinen/mobilen/nettbrettet du bruker må ha JavaScript installert og aktivert.

  • Logg på Studentweb med ID-porten (MinID, BankID osv.) Les mer om ID-porten på Difis nettsider.
  • Etter at du har fått plass på et emne, har registrert deg og betalt semesteravgifta for aktuelt semester, kan du logge på med Feide (UiO-brukernavn og passord). Da får du også andre IT- tilganger. Les mer om tilgang til Studentweb.
  • Var du enkeltemnestudent høsten 2020, kan du normalt logge på med Feide også i januar 2021.

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, blå, antall.

Starte registreringen

  • På startsiden i Studentweb er det en stor grønn knapp. For å søke plass på undervisning og melde deg til eksamen må du starte registreringen ved å trykke på denne.
  • Ingen grønn knapp? Velg Aktive emner i menyen for å søke plass på undervisningen og melde deg til eksamen.
Bilde 2

I tillegg vises meldinger om ting du må gjøre. Det kan f.eks. være påminning om å betale semesteravgift og registrere deg.

Søke plass på undervisning og melding til eksamen

Under "Aktive emner" skal du søke plass på emnene du ønsker å ta. Du må gjennom flere trinn for å få en komplett melding til undervisning og eksamen.

Bilde 3

Søk frem emnet du ønsker å ta. Det enkleste er å søke på emnekoden.

Bilde 4

Du må trykke på knappen 'Velg' ved det emnet du ønsker å melde deg til. Hvis det ikke er mulig å velge emnet står det en forklarende tekst om hvorfor du ikke kan melde deg.

Bilde 5

Når du har valgt et emne kommer det opp en sekvens med flere trinn. Ikke trykk på knappen 'Ønsker ikke undervisning'. Du må gjøre valg på både undervisning og eksamen. Merk at du noen ganger må scrolle ned for å se og velge aktivitet. Deretter trykker du på knappen 'Neste'.

Bilde 6

Siste trinn er en kvittering med status for melding til undervisning og eksamen.

Bilde 7

Når du er meldt til et emne vises dette på denne måten. De to grønne hakene til høyre indikerer at du har meldt deg til både undervisning og eksamen. Ser du et rødt kryss her er det noe som mangler. Du kan trykke hvor som helst i den grå boksen for å se detaljer for undervisning og eksamen, samt gjøre endringer eller trekke deg fra emnet.

Ønsker du å melde deg til flere emner kan du nå søke opp et nytt emne og gjenta trinnene vist over.

Bilde 8

Når du er ferdig med å melde deg til emner må du fullføre registreringssekvensen. Du må være registrert og ha betalt semesteravgift for at eksamensmeldingen skal være gyldig.

Bilde 9

Når du har fullført registreringssekvensen får du en kvittering som oppsummerer hvilke registreringer du har gjort. Du vil også motta en kvittering på e-post.

      

Betale semesteravgift

I tillegg til å registrere deg må du betale semesteravgift for å være student.

Bilde 10

Velg Betaling under Mer... i menyen. Trykk på Opprett faktura for å få frem betalingsopplysningene.

Bilde 11

Du kan ikke betale via Studentweb. Benytt f.eks. nettbank og legg inn kontonummer, KID-nummer og beløp. Du kan laste ned opplysningene i en pdf om du trenger dette, for eksempel for videresending.

Hvis Kopinor-avgiften ikke er inkludert i totalbeløpet vil du etter 1. februar/1. september få en e-post om hvordan du skal betale denne.

Publisert 14. mai 2012 14:40 - Sist endra 5. okt. 2020 09:46