Utvekslingsavtale mellom Université Catholique de Louvain og Økonomisk institutt

Ved UCL finner du et av Europas fremste samfunnsvitenskapelige miljøer og høsten 2015 etablerte Økonomisk insitutt en utvekslingsavtale med the Economics School of Louvain. UCL er blant Europas eldste universiteter og ligger rett utenfor sentrum av Brussel.

På UCL finner du et stort internasjonalt miljø og et bredt utvalg av emner innen samfunnsøkonomi som undervises på engelsk på masternivå.

Foto: UCL

Hvem kan søke?

Avtalen åpner for 2 studenter på masternivå hvert semester. Studenter fra både det femårige masterprogrammet og det toårige masterprogrammet kan søke.

Karakterkrav: C-snitt fra samfunnsøkonomiemner på bachelornivå.

Språk

Undervisningsspråk på masternivå er engelsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Som utvekslingsstundent på denne avtale kan du ta emner fra de engelske masterprogrammene i Economics som inkluderer emner som Topics in Economic Growth: Theory and Applications, Economics of Competition Policy, Globalization, firms and trade, Economic geography, Regulation: Theory and Practice.

Merk at T1- høstssemester og T2- vårsemester

Masterprogrammet i Economics ved UCL er et samarbeid mellom UCL og University of Namur. University of Namur har sitt campus en time fra UCL med kollektivtransport.

UCL benytter seg av ECTS som er det samme som studiepoeng ved UiO. Du må derfor ta emner som tilsammen blir 30 ECTS som tilsvarer et normert semester ved UiO. de fleste emnene er på 5 ECTS hver.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: 15. september- 6.januar.

Vårsemester: 1.februar- 30.mai.

Mer informasjon om semesterstart blir oppdatert på The school of Economics sine nettsider for utvekslingsstudenter.

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Bolig

Det er mulig å søke på studentboliger gjennom UCL, men du må belage deg på å skaffe privat innkvartering. Du finner all informasjon om bolig på UCLs nettsider for utvekslingsstudenter.

Annet

UCL har samlet opp en rekke spørsmål og svar som er nytting for utvekslingsstudenter både før, under og etter utvekslingsoppholdet. Listen inneholder mye nyttig informasjon for deg som planlegger et semester i Belgia.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Belgia

By

Brussel

Nettside

http://www.uclouvain.be/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Master

Avtaleeier

Økonomisk institutt