Utvekslingsavtale mellom Aarhus Universitet og Institutt for lingvistiske og nordiske studier

Universitetet i Aarhus har 4 fakulteter og ligger nær sentrum av Aarhus som er Danmarks nest største by med ca. 350 000 innbyggere.

Språk

Undervisningen tilbys i all hovedsak på dansk. Det er mulig for studenter å besvare eksamen på alle de skandinaviske språkene.

Hvilke emner kan jeg ta?

Ved Institut for kommunikation og kultur kan du studere lingvistikk, nordiske fag, både språk, litteratur, norrønt, retorikk, medier og kommunikasjon.

For masterstudenter i retorikk er disse emnene forhåndsgodkjent, så lenge de ikke overlapper med emner som tas i Oslo: AU Kursuskatalog

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret starter ca 1. september og slutter 31. januar.
Vårsemesteret starter ca 1. februar og slutter 30. juni.

Bolig

Aarhus Universitet er behjelpelige med å skaffe bolig til internasjonale studenter, se nettside om housing for exchange students

Dersom man søker innen den fristen som blir oppgitt, er man garantert studentbolig.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Danmark

By

Aarhus

Nettside

http://www.au.dk/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for lingvistiske og nordiske studier

Utvekslingsrapporter fra studenter

  • Amanda

    Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å reise på utveksling! Aarhus er en fantastisk studentby, med masse å by på. Jeg kommer til å huske dette semesteret resten av livet!
    Studieprogram ved UiO Lektorprogrammet: nordisk og religion
    Semestre på utveksling 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Et fantastisk semester med mange gode opplevelser og erfaringer! Angrer ikke et sekund på at jeg valgte utveksling og Aarhus! Både Aarhus som studentby og universitetet levde opp til forventningene.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg valgte Aarhus universitet fordi det ble veldig anbefalt fra utvekslingskoordinator på HF og fordi tidligere studenter hadde hatt gode erfaringer med Aarhus universitet.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden var ganske lik som på universitetet i Oslo, med undervisning tre ganger i uken og mye tid til å lese på egenhånd.

      Undervisningsopplegg

      Jeg valgte to fag på engelsk som var sammen med mange andre utvekslingsstudenter, og et fag på dansk fordi jeg syntes det var spennende å gå i en dansk klasse og lære mer dansk.

    • Valgte emner

      • Screening the North
      • Medieanalyse
      • Fiction in Reality
    • Praktisk

      Mottak

      Aarhus universitet mottok oss på en veldig god måte. Det var introduksjonsdager første uken, og generelt gjennom semesteret var det arrangementer for internasjonale studenter én gang i uken. Det var også enkelt å ta kontakt med kontaktpersonen min ved universitetet på Mail om jeg trengte hjelp med noe eller hadde spørsmål.

      Bosituasjon

      Jeg fant et rom i et kollektivt som ble fremleid via Facebook. Et tips er å bli medlem i diverse Facebook-grupper som driver med boligformidling i Aarhus. Jeg var tidlig ute og ble veldig fornøyd med rommet mitt.

      Transport

      Sykkelen ble min beste venn i Aarhus! Et must som student i Aarhus og alle bruker det for å komme seg rundt i byen og til universitet. Jeg var heldig å få låne sykkelen til hun jeg leide rommet av, men det er egne firma som driver med utleie av sykler til utvekslingsstudenter også. Etter hvert når det ble kaldere og mye regn tok jeg også litt buss, og kollektivsystemet var veldig greit å forstå!

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Litt dyrere

      Tips og kommentarer

      Jeg ville kanskje vurdert å få dansk personnummer for å få tilgang til diverse helsetjenester, jeg gjorde ikke dette, men det er noe å vurdere!

    • Nyttig å vite

      Ikke nøl med å dra, du kommer ikke til å angre!

  • Tiril

    Jeg kommer til å se tilbake på dette semesteret med ET STORT SAVN!
    Studieprogram ved UiO Lektorprogrammet med nordisk og historie
    Semestre på utveksling Høst 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Århus er den perfekte studentby! Ikke for stort, så man rekker å bli relativt kjent i byen på et halvt år, samtidig som at det alltid er noe nytt å utforske.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Det ble sterkt anbefalt av flere bekjente og ansatte ved UiO om å dra til Århus. Jeg hadde rett og slett bare hørt gode ting.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Personlig synes jeg arbeidsmengden var ganske lik som i Oslo. Hovedforskjellen er nok at det er mer holdundervisning, altså klasseundervisnig (mer som seminar).

      Undervisningsopplegg

      I noen av emnene hadde jeg portefølje-eksamen, så da skulle jeg levere noen førsteutkast i løpet av semesteret. I et emne hadde jeg ikke noe form for vurdering før eksamen i januar. Det er også stor kultur for å bli delt inn i «lesegrupper» i de ulike holdene.

    • Valgte emner

      • Fiction in reality
      • Screening the North
      • Medieanalyse
    • Praktisk

      Mottak

      Det var en god felles introduksjon for alle utvekslingstudenter på starten. De hadde også mange sosiale arrangementer på studenterhuset. Ellers fikk jeg ikke noe ordentlig fadder-opplegg som fungerte, men vet at det varierer litt fra fakultet til fakultet…

      Bosituasjon

      Jeg fant sted å bo ved å se i ulike grupper på Facebook, hvor folk legger ut hvis de skal leie rommet sitt ut osv.

      Transport

      Jeg brukte for det meste sykkel, som jeg tok med hjemmefra. Når det ble litt dårligere vær tok jeg også bussen en del. Anbefaler å kjøpe klippekort med 17 turer!

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Omtrent det samme

      Tips og kommentarer

      De bruker mye mobilepay, som er den danske versjonen av vipps på fredagsbar eller loppemarked og lignende. Men for å skaffe det, må man ha et dansk cpr-nummer, som jeg ikke gadd å skaffe når jeg bare skulle være der i noen måneder. Men det kan være en vurdering å ta på starten av semesteret!

    • Nyttig å vite

      Vær tidlig ute med å se etter sted å bo. Sjekk hvor lang tid det tar å komme seg til universitet eller sentrum fra der du eventuelt vil bo. NYT hver eneste dag! Plutselig skal du hjem igjen…

  • Hanna

    Her, jeg gi'r dig mit hjerte i Aarhus
    Studieprogram ved UiO Lektorprogrammet nordisk
    Semestre på utveksling Vår 2023
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Det å være en del av et internasjonalt studentmiljø, hvor alle er på utveksling og vil gjøre det beste ut av halvåret man har sammen, er bare noe av det kjekkeste man kan gjøre. Semesteret blir fylt av sosiale aktiviteter, man lever et superaktivt liv, og jeg hadde det helt nydelig.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    Jeg har en venninne som har vært i Aarhus på utveksling tidligere og snakket varmt om sitt semester, og jeg hadde hørt fra flere at Aarhus var en kjekk studentby. Det var også litt begrenset hvor mange universitet som tilbydde fag som jeg ville få godkjent, så for min del var det hovedsakelig Sverige eller Danmark som var aktuelt.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Det var ganske lik arbeidsmengde og faglig nivå som på UiO. Det var cirka like mye pensum å lese som jeg er vant til. Mine forelesere synes det var veldig artig å ha en norsk i klassen (resten av studentene var alle danske), og jeg fikk derfor ekstra mange spørsmål og henvendelser slik at de kunne knytte emnene og litteraturen opp mot Norge og norske forfattere/litteratur/samfunn osv. Dette var gøy, men gjorde også at jeg måtte være ekstra påkoblet.

      Undervisningsopplegg

      Alle mine fag var på dansk, og skjedde i form av seminarundervisning. Det var obligatorisk oppmøte og én obligatorisk muntlig presentasjon for hvert fag i løpet av semesteret. Eksamensformene varierte - muntlig eksamen, porteføljeeksamen og semesteroppgave.

    • Valgte emner

      • 131222E018 - Litterær kultur
      • 131222E004 - Sprog, tekst og samfund
      • 131222E005 - Litterær periode
      • 131222E020 - Tekstlab
    • Praktisk

      Mottak

      Det var mange sosiale arrangementer den første uken av semesteret, særlig gjennom Studenterhuset. Her var det lett å bli kjent med andre internasjonale studenter, og alle var veldig ivrige etter å bli venner og lage planer sammen. Det var også en fadderordning, men den varierte ganske mye i omfang og engasjement fra gruppe til gruppe.

      Bosituasjon

      Første del av semesteret bodde jeg i en privat leilighet, som jeg fant gjennom noen jeg kjente. Da bodde jeg alene. Andre del av semesteret bodde jeg i en fremleid studentbolig, som jeg fant gjennom en Facebook-gruppe. Da delte jeg kjøkken og bad med én annen.

      Transport

      Jeg beveget meg stort sett enten til fots eller med sykkel. Kjøpte enkeltbillett til letbanen eller bussen om jeg trengte det.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Omtrent det samme

    • Nyttig å vite

      Jeg tenker at det egentlig ikke har så mye å si hvor man drar på utveksling - det beste med det er å bo i utlandet og og være en del av et internasjonalt studentmiljø, og det kan man gjøre mange steder. Likevel er Aarhus et supert sted å dra!

  • Tone

    Du behøver ikke reise langt vekk for å få en spennende og innholdsrik utveksling! Aarhus var helt perfekt, og jeg ville aldri vært foruten!
    Studieprogram ved UiO Lektorprogrammet: nordisk
    Semestre på utveksling Vår 2022
    Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

    Det var veldig lett å komme inn i den danske kulturen. Både fordi dansker generelt sett er veldig imøtekommende, men også fordi man kan kommunisere på sitt eget språk.

    Hvorfor jeg valgte dette stedet

    For meg ble Danmark et naturlig valg siden studerer nordisk språk. Når det kommer til valg av universitet hørte jeg av flere at Aarhus hadde et godt studiemiljø og at det generelt er en super studentby. Dette viste seg å stemme 100 prosent.

    • Faglig

      Arbeidsmengde og nivå

      Arbeidsmengden i seg selv var ganske lik som UiO. Forskjellen var at jeg i mine fag måtte levere et sammendrag av teoritekstene i forkant av hver time. Dette var fordi undervisningen var mye mer samtalebasert enn hva den er hjemme, så det var en forutsetning at man leste i forkant av hvert seminar for å få bestått faget.

      Undervisningsopplegg

      All undervisningen foregikk på dansk. Jeg hadde en kort innlevering til hver time hvor man måtte skrive et sammendrag av den aktuelle teoriteksten i forkant av hvert seminar. Vi hadde krav om 80 % oppmøte (10/12 undervisningstimer).

    • Valgte emner

      • 131182U008 - Litterær kultur
      • 131212U006 -Aktuelt forskningsemne: Den kropslige vending i dansk samtidslitteratur
    • Praktisk

      Mottak

      Det var valgfritt om man øsnket fadder eller ikke. Det ble derimot opprettet en Whatsapp gruppe for alle utveklsingsstudenter, denne ble brukt mye i begynnelsen. De to første ukene er det introweek, hvor man kan delta på mye sosialt med andre utvekslingsstudenter. ANSA-Norge har også mye godt opplegg i Aarhus.

      Bosituasjon

      Jeg fant et sted å bo gjennom en facebookside, hvor hun jeg leiet av selv skulle utveksle i ett semester. Jeg bodde med 12 andre danske i et kollegiet, hvor vi delte flere bad og et stort kjøkken. Dette er veldig vanlig i Danmark generelt.

      Transport

      Jeg brukte for det meste sykkel og av og til buss. Førstnevnte tar som regel alltid kortest tid.

    • Økonomisk

      Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
      • Erasmus+
      • Nordplus
      • UNIFOR
      Studiekostnader utenom skolepenger

      Under 1 000 kr

      Boutgifter

      5 000 – 7 500 kr

      Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

      Omtrent det samme

      Tips og kommentarer

      Det er ganske stor forskjell på de ulike matvarekjedene i Danmark. Skaff deg en oversikt over hvem som er de billigste.

    • Nyttig å vite

      - Ikke skaff deg dansk CRP nummer med mindre du vil på treningssenter eller andre ting som krever det - det er en prosess å komme inn ignjen i det norske folkeregisteret dersom du gjør det - Pass på at du har en reiseforsikring som dekker hele oppholdet - Ha det gøy, ukene går SÅ fort! - Du behøver ikke være med på alt som skjer hele tiden

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport