Utvekslingsavtale mellom Universität Wien og Det teologiske fakultet

Universität Wien ble grunnlagt i 1365 og er et av de eldste og største i Europa. Universitetets hjerte er den historiske hovedbygningen i Ringstraße, men campus ligger spredt rundt omkring i Wiens gamleby.

Universitet har også en sterk internasjonal profil på forsknings- og studienivå, og er vertsuniversitet for studenter og akademisk ansatte fra 130 land.

Hvem kan søke?

For alle Erasmusavtaler gjelder at man må ha avlagt 30 studiepoeng før man søker og at man må ha fullført 60 studiepoeng før utenlandsoppholdet begynner. Det er krav om karakteren C i snitt i den relevante 80-gruppa på bachelornivå.

Språk

Undervisningsspråk: Tysk (noen få emner tilbys på engelsk).

Universitetet tilbyr forskjellige kurs i tysk språk, også et intensivt språkkurs ved semesterets begynnelse. Se oversikt over språkkurs.

Lånekassen gir støtte til et intensivt språkkurs før semesterstart til studenter på tverrfaglige studieprogrammer, men ikke til studenter hvor språkstudiet utgjør hoveddelen av studiet. Informasjon om betingelser finner du på Lånekassens nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Du kan søke etter kurs på universitetets søkemotor

Søk enten ved hjelp av stikkord eller velg "Blättern im Vorlesungsverzeichnis".

30 ECTS poeng gir 30 studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

Wintersemester: begynnelsen av oktober til slutten av januar
Sommersemester: begynnelsen av mars til slutten av juni

Eksamen blir avholdt i slutten av hvert semester.

Hva koster det?

Studenter som reiser på avtaler innenfor Erasmus+-programmet, vil kunne motta støtte til inntil 12 måneder per studienivå. Beløpet kan variere etter hvilket land du reiser til, og ligger på mellom ca kr 3 500,- og 4 000,- per måned.

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Erasmus studenter skal ikke betale skolepenger, men tyske universiteter har forøvrig lovfestet at studenter må være innmeldt i studentunionen. For å bli medlem her må man betale et gebyr, som Erasmus studenter ikke er unntatt for. Til gjengjeld gir medlemskap ofte rabatt på lokal transport etc. Medlemskap koster fra 40 til ca 200 Euro, avhengig av universitet.

Bolig

Universitetet har ikke egne studentboliger. Se nettside

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Østerrike

By

Wien

Nettside

http://www.univie.ac.at/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Det teologiske fakultet