Utvekslingsavtale mellomUniversity of Edinburghog Institutt for lingvistiske og nordiske studier
Avtalen er i hovedsak rettet mot studenter som studerer nordisk, men lingvister kan også benytte avtalen. Som student på nordisk vil du få en unik sjanse til å høste internasjonal erfaring på mange nivå, blant annet ved å se på nordisk språk og kultur utenfra.
Universitetet har også avtale med universitetet i København og Uppsala, dermed vil det være studenter fra Danmark, Sverige og Norge i samme klasse som de ordinære studentene i Edinburgh. Undervisningen vil foregå på engelsk og det vil være en unik mulighet til å lære å skrive oppgaver og behandle stoffet på engelsk slik at du får trening i å gjøre det internasjonalt tilgjengelig.
Det er også mulig å ta emner i lingvistikk.
Undervisningen ved University of Edinburgh er noen ganger basert på emner som går over to semestre. Dette må dere være oppmerksom på når dere ser i emnekatalogen.
Språk
Engelsk
Hva koster det?
På grunn av Brexit blir det ikke lenger gitt Erasmus + stipend for utveksling til Storbritannia. Høsten 2022 vil studenter som utveksler til britiske universiteter få en engangssum på NOK 10.000.
https://www.uio.no/studier/utveksling/avtaletyper/erasmus/studieopphold.html
Bolig
Universitetet har studentboliger, men kan ikke garantere plass for utvekslingsstudenter, selv om dette som regel løser seg.
Det finnes studentboliger både med og uten måltider inkludert.
Studieprogram ved UiOBachelor: honours-programmet, filosofi, Bachelor: psykologi
Semestre på utvekslingHøst 2021
Vurdering av utvekslingsstedet5/5
Alt var veldig bra! Både sosialt og akademisk. Jeg fant virkelig et miljø som jeg passet inn i, og dannet mange sterke relasjoner gjennom oppholdet. Det var en veldig inkluderende, åpen og progressiv kultur som tok spørsmål om sosial rettferdighet på alvor. Dette vil jeg si var godt reflektert i mangfoldet av societies ved universitetet. Man hadde flere societies som drev med aktivisme, og var opptatt av miljø, minoriteters rettigheter, feminisme, etc. Det hjalp veldig å være med i societies, for det er arenaer som legger opp til fysisk sosialisering. Campusopplevelsen utmerket den også. Biblioteket var døgnåpent og det største problemet var kanskje å huske å dra hjem igjen fra biblioteket. Vanligvis stenger det rundt midnatt på Blindern, så dette var uvant!
Hvorfor jeg valgte dette stedet
UoE er topp fem i verden når det kommer til lingvistikk, og det var utvekslingskoordinatoren min som anbefalte det da jeg fant ut at utveksling til Fudan University ble kansellert. Det passet bra at det ble slik siden det er lingvistikk jeg har blitt mest interessert i gjennom studietiden på Blindern.
Faglig
Arbeidsmengde og nivå
Det var mye mer krevende og ting gikk mye fortere enn på UiO. Allerede etter 2,5 uker skulle vi ha en test i det ene emnet som telte 20% av karakteren. Jeg har aldri hatt en så bratt læringskurve før. Det faglige nivået på emnene var i verdensklasse!
Undervisningsopplegg
Undervisningen var på engelsk, og vi ble vurdert på innleveringer, tester og research participation. Ingen ting krasjet med eksamene jeg tok digitalt samtidig på UiO.
Valgte emner
HON3000 - Tverrfaglig prosjekt (UiO)
PPLS08002 - Introduction to Cognitive Science
LASC08018 - LEL2B: Phonetic Analysis and Empirical Methods
PSY2101 - Helsepsykologi (UiO)
PSY1250 - Personlighetspsykologi (UiO)
LASC10029 - First language acquisition (Hons)
Praktisk
Mottak
Jeg hadde en personal tutor slik som alle andre. Det var en litt kaotisk fadderuke, eller freshers som de kaller det, siden man måtte melde seg på arrangementer, men så var siden man skulle gjøre det på ikke forberedt på så mange studenter på én gang.
Bosituasjon
Jeg ble med i en gruppe på Facebook kalt 'Edinburgh vegan flatmates' og der fant jeg flatmaten min. Vi teamet opp og fikk landet en leilighet sammen. Det var veldig hyggelig å bo sammen med henne.
Transport
Jeg gikk til universitetet hver dag, det tok ikke mer enn 10 min.
Økonomisk
Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
Mottat: Erasmus+
Ikke mottatt: Nordplus
Ikke mottatt: UNIFOR
Studiekostnader utenom skolepenger
Under 1 000 kr
Boutgifter
5 000 – 7 500 kr
Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)
Litt billigere
Tips og kommentarer
Jeg pleide å dra på en stor matbutikk én gang i måneden for å handle. De større matbutikkene ligger lenger unna sentrum, men de er billigere.
Sosialt
Språkevne
Alle kunne snakke engelsk, så da gjorde vi det.
Sosiale tilbud
Det var sinnsykt mange societies man kunne være med i, og det var heller ingen begrensninger på hvor mange man kunne være med i.
Byen
Byen er fantastisk. Det er noe av den vakreste arkitekturen Europa har å by på. International student tours Scotland hadde en bukett med turer til blant annet Loch Ness til studentvennlige priser.
Nyttig å vite
Vær obs på at du kan få reversert kultursjokk når du kommer hjem igjen.