Utvekslingsavtale mellom University of Edinburgh og Institutt for lingvistiske og nordiske studier

Avtalen er i hovedsak rettet mot studenter som studerer nordisk, men lingvister kan også benytte avtalen. Som student på nordisk vil du få en unik sjanse til å høste internasjonal erfaring på mange nivå, blant annet ved å se på nordisk språk og kultur utenfra.

Universitetet har også avtale med universitetet i København og Uppsala, dermed vil det være studenter fra Danmark, Sverige og Norge i samme klasse som de ordinære studentene i Edinburgh. Undervisningen vil foregå på engelsk og det vil være en unik mulighet til å lære å skrive oppgaver og behandle stoffet på engelsk slik at du får trening i å gjøre det internasjonalt tilgjengelig.

Det er også mulig å ta emner i lingvistikk.

Undervisningen ved University of Edinburgh er noen ganger basert på emner som går over to semestre. Dette må dere være oppmerksom på når dere ser i emnekatalogen. 

Språk

Engelsk

Hva koster det?

På grunn av Brexit blir det ikke lenger gitt Erasmus + stipend for utveksling til Storbritannia. Høsten 2022 vil studenter som utveksler til britiske universiteter få en engangssum på NOK 10.000. 
https://www.uio.no/studier/utveksling/avtaletyper/erasmus/studieopphold.html

Bolig

Universitetet har studentboliger, men kan ikke garantere plass for utvekslingsstudenter, selv om dette som regel løser seg.

Det finnes studentboliger både med og uten måltider inkludert.

Visum

Informasjon om visum

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Storbritannia

By

Edinburgh

Nettside

http://www.ed.ac.uk/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Bachelor

Avtaleeier

Institutt for lingvistiske og nordiske studier

Utvekslingsrapporter fra studenter

 • Henriette

  Jeg vil egentlig bare tilbake
  Studieprogram ved UiO Bachelor: honours-programmet, filosofi, Bachelor: psykologi
  Semestre på utveksling Høst 2021
  Vurdering av utvekslingsstedet 5 / 5

  Alt var veldig bra! Både sosialt og akademisk. Jeg fant virkelig et miljø som jeg passet inn i, og dannet mange sterke relasjoner gjennom oppholdet. Det var en veldig inkluderende, åpen og progressiv kultur som tok spørsmål om sosial rettferdighet på alvor. Dette vil jeg si var godt reflektert i mangfoldet av societies ved universitetet. Man hadde flere societies som drev med aktivisme, og var opptatt av miljø, minoriteters rettigheter, feminisme, etc. Det hjalp veldig å være med i societies, for det er arenaer som legger opp til fysisk sosialisering. Campusopplevelsen utmerket den også. Biblioteket var døgnåpent og det største problemet var kanskje å huske å dra hjem igjen fra biblioteket. Vanligvis stenger det rundt midnatt på Blindern, så dette var uvant!

  Hvorfor jeg valgte dette stedet

  UoE er topp fem i verden når det kommer til lingvistikk, og det var utvekslingskoordinatoren min som anbefalte det da jeg fant ut at utveksling til Fudan University ble kansellert. Det passet bra at det ble slik siden det er lingvistikk jeg har blitt mest interessert i gjennom studietiden på Blindern.

  • Faglig

   Arbeidsmengde og nivå

   Det var mye mer krevende og ting gikk mye fortere enn på UiO. Allerede etter 2,5 uker skulle vi ha en test i det ene emnet som telte 20% av karakteren. Jeg har aldri hatt en så bratt læringskurve før. Det faglige nivået på emnene var i verdensklasse!

   Undervisningsopplegg

   Undervisningen var på engelsk, og vi ble vurdert på innleveringer, tester og research participation. Ingen ting krasjet med eksamene jeg tok digitalt samtidig på UiO.

  • Valgte emner

   • HON3000 - Tverrfaglig prosjekt (UiO)
   • PPLS08002 - Introduction to Cognitive Science
   • LASC08018 - LEL2B: Phonetic Analysis and Empirical Methods
   • PSY2101 - Helsepsykologi (UiO)
   • PSY1250 - Personlighetspsykologi (UiO)
   • LASC10029 - First language acquisition (Hons)
  • Praktisk

   Mottak

   Jeg hadde en personal tutor slik som alle andre. Det var en litt kaotisk fadderuke, eller freshers som de kaller det, siden man måtte melde seg på arrangementer, men så var siden man skulle gjøre det på ikke forberedt på så mange studenter på én gang.

   Bosituasjon

   Jeg ble med i en gruppe på Facebook kalt 'Edinburgh vegan flatmates' og der fant jeg flatmaten min. Vi teamet opp og fikk landet en leilighet sammen. Det var veldig hyggelig å bo sammen med henne.

   Transport

   Jeg gikk til universitetet hver dag, det tok ikke mer enn 10 min.

  • Økonomisk

   Økonomisk støtte mottatt (stipender o.l.)
   • Erasmus+
   • Nordplus
   • UNIFOR
   Studiekostnader utenom skolepenger

   Under 1 000 kr

   Boutgifter

   5 000 – 7 500 kr

   Levekostnader sammenlignet med Norge (spise, reise lokalt, etc.)

   Litt billigere

   Tips og kommentarer

   Jeg pleide å dra på en stor matbutikk én gang i måneden for å handle. De større matbutikkene ligger lenger unna sentrum, men de er billigere.

  • Nyttig å vite

   Vær obs på at du kan få reversert kultursjokk når du kommer hjem igjen.

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport