Utvekslingsavtale mellom Humboldt-Universität zu Berlin og Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi

Humboldt-universitetet ble grunnlagt i 1810 av Wilhelm von Humboldt, og kalles fortsatt for "alle moderne universiteters mor". Over 200 år senere har det utviklet seg til en moderne og samfunnsengasjert institusjon, som fremdeles er blant de fremste universitetene i Tyskland.

Universitetet har hatt mange kjente personer blant sine studenter og ansatte, bl.a. filosofen Georg Friedrich Wilhelm Hegel og hele 29 Nobelprisvinnere, blant dem Albert Einstein og Max Planck.

Hvem kan søke?

Avtalen er åpen for alle studenter som ønsker å studere sosiologi eller samfunnsgeografi. Vi har to ulike avtaler med Humboldt som du finner i Søknadsweb og det er viktig at du søker på riktig avtale for å få tilgang på riktig emner.

  • Avtale for studenter som ønsker emner innen sosiologi (også annen samfunnsvitenskap - se Hvilke emner kan jeg ta) med Faculty of Arts and Humanities III
  • Avtale for studenter som ønsker emner innen samfunnsgeografi med Department of Geography ved Faculty of Mathematics and Natural Sciences.

Bachelorstudenter må ha minst 120 studiepoeng, 60 studiepoeng for master, før avreise, og B i gjennomsnittskarakter.

Det er to plasser pr avtale hvert semester.

Språk

Undervisningsspråket på vertsuniversitetet er tysk. Merk: Dette universitetet legger stor vekt på at du har gode språkkunnskaper på minimum B2-nivå. Les mer om vurdering av språkferdigheter her (pdf).

Humboldt krever en bestått språktest før studiestart

Lånekassen kan gi opp til 18.000 kr i støtte til et intensivt språkkurs før semesterstart. Se Lånekassens sider for språkkurs for mer info.

Humbold Universität tilbyr språkkurs til innreisende Erasmus-studenter. I tillegg kan studenter melde seg på språkkurs hos blant annet Goethe-Instituttet.

Hvilke emner kan jeg ta?

Avtalen for sosiologistudenter er med Faculty of Arts and Humanities III, innenfor samfunnsfag. Avtalen åpner for at du kan ta fag fra andre fakulteteter og institutter, men dette krever avklaring med det aktuelle fakultet/institutt. Her finner du Faculty of Arts and Humanities egen Kurskatalog

Avtalen for samfunnsgeografistudenter er med Department of Geography ved Faculty of Mathematics and Natural Sciences. Du kan ta et til to kurs fra andre institutt eller fakultet. Se Kurskatalog

Universitetet bruker ECTS. 1 ECTS tilsvarer 1 studiepoeng.

 

Hvor lenge varer semesteret?

Vintersemester (høst): midten av oktober til midten av februar.
Sommersemster (vår): midten av april til midten av juli.

Vi anbefaler å utveksle til Humboldt i deres sommersemester, da det går best sammen med videre studier ved UiO.

Hva koster det?

ERASMUS-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet. Studenten betaler ikke semesteravgift eller andre undervisningsavgifter ved avtaleuniversitetet.

Som ERASMUS-student kan du få ERASMUS-stipend.

Tyske universiteter har forøvrig lovfestet at studenter må være innmeldt i deres studentunion. For å bli medlem her må man betale en avgift, som ERASMUS-studenter ikke er unntatt fra. Gjennom å betale denne avgiften får studentene kraftig rabatt på offentlig kommunikasjon i Tyskland.

Bolig

Studentenwerk Berlin er behjelpelig med å finne bolig til internasjonale studenter. Du kan finne mer informasjon på deres nettside.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Tyskland

By

Berlin

Nettside

https://www.hu-berlin.de/de


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for sosiologi og samfunnsgeografi