Utvekslingsavtale mellom Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg og Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk

Universitetet i Erlangen ble grunnlagt i 1743. Byen har 103.000 innbyggere og er kjent for blant annet universitetet og for konsernet Siemens. Erlangen ligger i regionen Mittelfranken i delstaten Bayern og har en rik historie. Regionen har ligget både under kongeriket Prøyssen, det franske keiserriket, under kongeriket Bayern og vært i byforbund med byene Nürnberg og Fürth.

Hvem kan søke?

Avtalen kan benyttes av BA- og MA-studenter i tysk, lektorstudenter i tysk.

Studenten skal ha avlagt 60 studiepoeng ved UiO før avreise og det er krav om karakteren C i snitt. For studenter som skal følge undervisning på tysk, er språkkravet minimum B1-nivå.

Informasjon om søknadsprosessen

Språk

Tysk eller engelsk.

Se nettside om tyskkurs

Lånekassen gir språkstipend til intensivt språkkurs før semesterstart med minimum 4 uker varighet. Informasjon om betingelser for språkstipendet finner du på Lånekassens nettsider.

Hvilke emner kan jeg ta?

Informasjon om studietilbudet

30 ECTS = 30 studiepoeng

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemesteret: fra medio oktober til slutten av februar.
Vårsemesteret: medio april til slutten av juli.

Obligatorisk orienteringsuke: første uke av oktober / første uke av april, ev. september / mars for studenter som tar intensivt språkkurs. Se nettside for innreisende studenter

Hva koster det?

Erasmus-studenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semesteret de er i utlandet.

Erasmus-studenter skal ikke betale studiegebyr ved tyske universiteter. Som Erasmus-student må du eventuelt fylle ut skjema for fritak for denne avgiften (som er på ca 500 Euro).

Tyske universiteter har lovfestet at studenter må være innmeldt i studentunionen. For å bli medlem her må man betale et gebyr, som Erasmus-studenter ikke er unntatt for. Til gjengjeld gir medlemskap ofte rabatt på lokal transport etc. Medlemskap koster fra 40 til ca 200 Euro, avhengig av universitet.

Bolig

Universitetet har ikke boliggaranti, og anbefaler å begynne boligjakten i god tid. For utvekslingsstudenter har universitetet lagt ut informasjon om å finne bolig.

Universitetet tilbyr boliger for studenter i Erlangen. Prisen varierer fra 140 til 240 euro avhengig av boligstandard.
Se informasjon om studentboliger her: http://www.uni-erlangen.org/international/from-abroad/exchange-students/accommodation/

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

Tyskland

By

Erlangen

Nettside

http://www.uni-erlangen.de/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Erasmus+

Studienivå

Bachelor og Master

Avtaleeier

Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk