Utvekslingsavtale mellom University of Toronto og Universitetet i Oslo

Toronto er et av fire steder du kan ha utenlandsopphold via sommerprogrammet Gründerskolen. Undervisningen leveres av University of Toronto, som er ledende på entreprenørskapstudier i Canada.

Hvem kan søke?

Denne destinasjonen på Gründerskolen er avlyst i 2021, men forventes tilbake i 2022. Sommerdestinasjonene Boston og San Francisco er fortsatt mulig å søke på innen 15. oktober 2020.

Denne avtalen er kun for studenter på studieprogrammet Gründerskolen, men alle studenter ved UiO eller andre som har oppnådd minimum 120 studiepoeng av en bachelorgrad og har GSK kan søke på Gründerskolen. 

Språk

Undervisningen foregår på engelsk og norsk.

Hvilke emner kan jeg ta?

Deltid i Norge jan-mai:

Under utenlandsoppholdet jun-aug:

Undervisningen i utlandet gis av University of Toronto lokalt på vegne av UiO. 

Hvor lenge varer semesteret?

Utenlandsoppholdet er fulltid og varer 10 uker i perioden juni-august. Det er arbeidspraksis i en oppstartsbedrift fire dager i uken og en dag med undervisning hver uke. I løpet av vårsemesteret tar du et introduksjonsemne på deltid, samt deltar på et to dagers seminar knyttet til emnet ENT4300. Vårsemesteret kan kombineres med andre studier/jobb. 

Hva koster det?

Kostnader varierer fra år til år og mellom destinasjonene. Studenter som er støtteberettiget hos Lånekassen kan få støtte til utenlandsoppholdet. Lånekassen gir støtte til skolepengene og du kan få basisstøtte (for å dekke levekostnader som mat, reise til fra skole/internship, fritid osv.) for de to månedene i utlandet, i tillegg til reisestøtte etter Lånekassens satser. Det er viktig å merke seg at støtten fra Lånekassen ikke er nok til å dekke både bolig og levekostnader og du må ha egne sparepenger til boligkostnadene. Boligkostnadene i 2019 varierte fra ca. NOK 16 000 til NOK 36 000 (sistnevnte var inkludert 100 måltider). Noen studenter som fant bolig på egenhånd bodde rimeligere. 

Reiseutgifter til samling i Oslo i løpet av våren og reise til Oslo/Stockholm i forbindelse med visum, samt selve visumgebyret kommer i tillegg. Søkere som får tilbud om opptak får mer informasjon om kostnader. Les en mer detaljert beskrivelse om finansiering på Grunderskolen.no.

Bolig

Man velger selv om man vil finne bolig på egenhånd eller at våre partnere i utlandet ordner bolig til deg. Vanligvis bor studenter i vår boligordning i dorms på campus. Du må selv dekke kostnaden uavhengig av valg. 

Visum

Du trenger visum før avreise. Gründerskolen vil veilede deg i denne prosessen. Du kan ikke søke visum før du blir bedt om det. Generell informasjon om hva som inngår i søknadsprosessen finner du på hos kanadiske myndigheter. 

Slik søker du

Søknaden består av to deler. Søknadsfrist 15. oktober.

Om universitetet

Land

Canada

By

Toronto

Nettside

http://www.utoronto.ca/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Master

Avtaleeier

Universitetet i Oslo

Utvekslingsrapporter fra studenter

Det er foreløpig ingen rapporter for denne avtalen. Det kan være rapporter fra dette studiestedet under andre avtaler.

Se alle avtaler med studiestedet

Har du vært på utveksling på dette studiestedet?

Send oss din rapport