Utvekslingsavtale mellom Cornell University Law School og Det juridiske fakultet

Cornell Law School ble etablert i 1887. Institusjonen er i dag blant de ledende Law Schools i USA og verden. Cornell Law School tilbyr et treårig J.D. programm, et ettårig LL.M. programm og Ph.d.-utdanning. De vitenskapelig ansatte er ledende i flere områder, blant annet innen kvantitative og kvalitative empiriske juridiske studier og internasjonal og komparativ rett.

Hvem kan søke?

Studenter på Masterstudiet i rettsvitenskap som på tidspunktet for utreise har bestått 3. studieåret. Karaktersnittet må være på C eller bedre.

Informasjon om antall tilgjengelige plasser finner du i forkant av søknadsfristen på fakultetets utvekslingsside.

Språk

Undervisningsspråket på vertsuniversitetet er engelsk. Studenter som har oppnådd karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående trenger ikke å avlegge TOEFL/IELTS-test.

Hvilke emner kan jeg ta?

Oversikt over emner finner du på websiden til registrar's office

12 credits gir 30 studiepoeng.

Hvor lenge varer semesteret?

Høstsemester: midten av august til slutten av desember
Vårsemester: begynnelsen av januar til midten av mai

Hva koster det?

Utvekslingsstudenter fra Det juridiske fakultetet trenger ikke å betale skolepenger. Studenter som tar delstudier på Cornell University Law School må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet, men slipper da å betale skolepenger ved avtaleuniversitetet.

Cornell University Law School krever i utgangspunkt at utvekslingsstudenter tegner en egen helseforsikring på Cornell University. Dersom studenter har en helseforsikring, som oppfyller Cornell University sine krav, er det mulig å få fritak for å tegne en separat helseforsikring. Dette blir avgjort på individuell basis. Vær oppmerksom på vi kan ikke påklage Cornells avgjørelse dersom de ikke godtar den eksisterende forsikringsdekningen.

UiO-studenter som reiser til USA i perioden 2018-2020 vil motta stipend fra UNIFOR. Summen på dette stipendet vil varierer hvert semester.

Bolig

Informasjon om bolig

Visum

Du trenger visum før avreise.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

USA

By

Ithaca, New York

Nettside

http://www.lawschool.cornell.edu/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det juridiske fakultet