Utvekslingsavtale mellom University of Texas at Austin og Det juridiske fakultet

University of Texas at Austin ble grunnlagt i 1883. Universitetet er blant de største og høyest rankede forskningsuniversiteter i USA.

The University of Texas School of Law har rundt 1200 studenter og tilbyr et Doctor of Jurisprudence-program (J.D.) og Master of Laws (LL.M.). School of Law har stor fokus på såkalte clinics i undervisningen sin (en form for temabasert rettshjelp til enkeltpersoner, bedrifter og organisasjoner).

Hvem kan søke?

Studenter på Masterstudiet i rettsvitenskap som på tidspunktet for utreise har bestått 3. studieåret. Karaktersnittet må være på C eller bedre.

Informasjon om antall tilgjengelige plasser finner du i forkant av søknadsfristen på fakultetets utvekslingsside.

Språk

Undervisningsspråket på vertsuniversitetet er engelsk. Studenter som har oppnådd karakteren 4 eller bedre i engelsk fra videregående trenger ikke å avlegge TOEFL/IELTS-test.

Hvilke emner kan jeg ta?

Oversikt over emner som Texas Law pleier å tilby finner du på websiden Texas Law sin webside: Search Law Courses.

Utvekslingsstudentene kan velge mellom emner som tilbys i forbindelse med JD- og LLM-studiene. Noen emner er forbehold amerikanske studenter, emnevalget må derfor avklares med kollegaene på Texas Law.

For å få en grunnleggende forståelse av amerikansk juss krever UT Law at innreisende studenter, som kommer på utveksling om høsten, velger “Introduction to U.S. Law” og at studenter som kommer om våren velger “Constitutional Law for Foreign Lawyers”.

Utvekslingsstudenter kan også søke om å få opptak til clinics (temabasert rettshjelp til privatpersoner, bedrifter, orgnisasjoner), f.eks. innen Capital Punishment, Civil Rights, Entrepreneurship and Community Development, Human Rights og Supreme Court.

12 credits gir 30 studiepoeng.

Hva koster det?

Utvekslingsstudenter fra Det juridiske fakultetet trenger ikke å betale skolepenger. Utvekslingsstudenter må betale semesteravgift og semesterregistrere seg ved UiO for det semestret de er i utlandet.

Alle utvekslingsstudenter (uansett om de har en gyldig norsk studentforsikring eller ikke) må tegne en forsikring på UT Austin, som heter UT Austin Student Health Insurance. Denne koster rundt $770,- for høstsemesteret og $950,- for vårsemesteret. Dette er et krav fra Texas Higher Education Coordinating Board, som UT Austin må forholde seg til. 

UiO-studenter som reiser til USA i perioden 2018-2020 vil motta stipend fra UNIFOR. Summen på dette stipendet vil varierer hvert semester.

Bolig

UT Austin tilbyr ikke studentboliger til utvekslingsstudenter. Mer informasjon om bolig finner du på nettsidene til UT Austin.

Visum

Du trenger visum før avreise.

Annet

For mer informasjon se UT at Austin School of Laws Incoming Exchange Student Website.

Slik søker du

Du søker på utvekslingsavtalen gjennom SøknadsWeb. Fristen er 15. februar/15. september.

Slik søker du

Logg på Søknadsweb

Om universitetet

Land

USA

By

Austin

Nettside

http://www.utexas.edu/


Alle avtaler med dette universitetet

Fakta om avtalen

Avtaletype

Bilateral

Studienivå

Profesjonsstudium

Avtaleeier

Det juridiske fakultet