Hvordan overvåke/bruk av webgrensesnittet

Hvordan man overvåker/bruker webgrensesnittet.

Om

Zabbix sitt eget webgrensesnitt (https://monitor.uio.no) er primærverktøyet for innsyn i overvåkningsdata og alarmer. Man kan for eksempel også bruke verktøy som Grafana om man ønsker å sammenstille overvåkningdata sammen med andre backendløsninger som Grafana gir.

Dashboards

Bildet kan inneholde: tekst, font, linje, skjermbilde."Monitoring"->"Dashboards" er nyttige for å få oversikt. De kan opprettes av alle og er fleksible med sitt widget-system. Etter at et dashboard er opprettet kan det deles med andre. Dette er nyttig om man er i en gruppe med felles behov.

https://www.zabbix.com/documentation/current/manual/web_interface/frontend_sections/monitoring/dashboard

Problems

"Monitoring"->"Problems" gir innsyn i events (alarmer). Denne siden har en rekke muligheter for å kjapt kunne endre filtrering.

https://www.zabbix.com/documentation/current/manual/web_interface/frontend_sections/monitoring/problems

Latest data

Zabbix genererer events basert på data i items. På "Monitoring"->"Latest data" vil man kunne finne all dataen som er registrert på en host. Her er det også mulig å se historisk data og få denne grafet.

Svakheter

Tilganger

Tilganger er gitt til hostgroups via permissions i usergroups. Tilgangen er read eller read/write. I webgrensesnittet er det dessverre slik at configuration-viewene som regel vil kreve write-tilgang på tross av at man egentlig har lesetilgang.

Navigering

Brukeropplevelsen i webgrensesnittet kan være dårlig.

Medlemmer i en hostgroup eller hoster lenket til en template synes ikke på en hostgroup/template (siden v3.0). Her må man bruke hostgroup/template som et filtrer på "Configuration"->"Hosts".

Det å hoppe mellom data/monitoring og configuration på en host kan være klønete. Om man søker opp hosten vil man få praktiske lenker til data/monitoring og configuration.

Søket er generelt veldig nyttig å benytte seg av når man vet hva man er ute etter.

Publisert 29. juni 2018 12:35 - Sist endret 30. juni 2020 14:48