Overvåking av skedulerte oppgaver

Dette dokumentet inneholder informasjon for administratører av Windows systemer om hvordan overvåking av skedulerte oppgaver kan konfigureres.

Introduksjon

Skedulerte oppgaver på Windows systemer kategoriseres ved hjelp av mapper.  Skriptet som brukes for å oppdage/overvåke skedulerte oppgaver bruker denne mappestrukturen.

Konfigurasjon

Både skriptet og Zabbix agent konfigurasjon ifm. denne overvåkingen konfigureres/vedlikeholdes via SCCM. Man må kopiere skriptet og konfigurere Zabbix agent manuelt på maskiner utenfor SCCM drift opplegget.

Skriptet finnes på https://bitbucket.usit.uio.no/projects/GID/repos/zabbix-windows-config/browse/scripts/zabbix-scheduledtask.ps1

Zabbix agent konfigurasjon for denne overvåking: https://bitbucket.usit.uio.no/projects/GID/repos/zabbix-windows-config/browse/zabbix_agentd.conf.d/userparameters.conf#17

https://bitbucket.usit.uio.no/projects/GID/repos/zabbix-windows-config/browse/zabbix_agentd.conf.d/userparameters.conf#18

For å oppdage/overvåke alle skedulerte oppgaver på en mappe f.eks. "usit", kan man opprette en "Discovery rule" på Zabbix template med følgende innstillinger:

• Name: ScheduledTask - Usit
  • Type: Zabbix agent (active)
  • Key: usit.ms.discover.scheduledtask[usit]

Item - prototypes:

• Name: ScheduledTask {#TASK_NAME}
  • Type: Zabbix agent (active)
  • Key: usit.ms.scheduledtask.status["{#TASK_PATH}",{#TASK_NAME}]
  • Type of Information: Numeric
  • Update Interval: et passende tidsinterval

Man kan også filtrere bort skedulerte oppgaver man ikke ønsker å overvåke under "discovery".

For liste over mulige statuskode som overvåking skriptet genererer, se på:

https://systemcenter.no/?p=1142

Trigger - prototypes:

Man kan også samtidig konfigurere trigger under "discovery" i Zabbix template basert på statuskoden retunert av scriptet.

Om man ønsker å trigge en Zabbix alarm når statuskoden ikke er lik 0 f.eks., skal man opprette en trigger som: {Template-os-windows-scheduled-task:usit.ms.scheduledtask.status[{#TASK_PATH},{#TASK_NAME}].last()}<>0

Emneord: zabbix, windows, skedulerte oppgaver
Publisert 28. sep. 2020 10:47 - Sist endret 28. sep. 2020 13:22