Kom i gang med GPT UiO

1. Gå til nettsiden: gpt.uio.no.
  2. Klikk på Logg inn via Feide-knappen, og oppgi om nødvendig Feide-brukernavn og -passord.
  3. Les og aksepter vilkårene for bruk.
  4. Før du starter samtalen kan du velge GPT-modell, enten GPT-3.5 turbo eller GPT-4. Du kan ikke endre modell når du har startet en samtale. Ønsker du å bytte modell må du derfor starte en ny samtale.
  5. Når du starter en ny samtale ser du en rekke forslag til ledetekster (spørsmål/prompts). Du kan velge en av disse for å starte, eller du kan skrive inn et spørsmål selv i meldingsfeltet.
  6. For å generere et svar, trykk 'Enter' på tastaturet eller klikk på pilen til høyre i meldingsfeltet.

Noen praktiske tips:

• Hver gang du tar opp et nytt tema bør du starte en ny samtale.
  • Ønsker du å bytte GPT-modell, må du starte en ny samtale.
  • Du kan lime inn tekst direkte i samtalevinduet, for eksempel hvis du ønsker å oversette noe. Vær oppmerksom på at det er en maksgrense for lengde på teksten.
  • Om du fortsetter på en gammel samtale, vil historikken i samtalen bli sendt med slik at du kan fortsette fra der du slapp sist.
Søk i veiledningene
Kontakt brukerstøtte:

Ring oss

Vi har åpent mellom 08:30 og 17:00 på hverdager,
og mellom 10:00 og 15:00 på lørdager.

Telefonnummer: 22 84 00 04

Send inn sak til oss

Du kan sende inn din forespørsel via e-post til: it-support@uio.no.

Gå til e-post

Book et videomøte over Zoom

Er du student eller ansatt kan du avtale veiledningstime hos UiO Helpdesk over Zoom. Tilgjengelige tider er tirsdag til torsdag mellom 11:00 og 13:00.

Book et videomøte

Chat med oss

Vår chat er bemannet mellom 09:00 og 16:00 på hverdager.

Åpne chat
Publisert 30. aug. 2023 09:52 - Sist endret 4. jan. 2024 13:56