For IT-ansatte: Installasjon av Office 365 på PC

Generelt

Det finnes 2 pakker av Office 365 i SCCM/Software Center:

• Office 365 (64 bit - Small)
    • 6 GB
    • Språkpakker: engelsk (US), norsk (bokmål) og norsk (nynorsk)
    • Ordretting: engelsk (US), norsk (bokmål), norsk (nynorsk), svensk, dansk, tysk, fransk, spansk og italiensk
  • Office 365 (64 bit - Large)
    • 21 GB
    • Språkpakker: engelsk (US), norsk (bokmål) og norsk (nynorsk)
    • Ordretting: engelsk (US), norsk (bokmål), norsk (nynorsk), svensk, dansk, tysk, fransk, spansk og italiensk, og over 80 andre språk

Hvordan installere

• Sluttbruker kan søke opp office 365 i Software Center, velge en av pakkene og trykke Install
  • IT-ansvarlig kan rulle ut en av pakkene til en ønsket samling av maskiner
    • Viktig å fjerne Office 2016 fra samlinger med maskiner i SCCM
  • Det er også mulig for IT-ansvarlig å installere på en og en maskin med Remote Manage App, også beskrevet under programvareutrulling

NB! Det er ikke anbefalt å installere Office 365 på maskiner til fellesbruk, der man kan forvente at det vil være gjestebrukere. Dette skyldes at de ikke kan logge seg inn og aktivere MS365-produkter.

Innlogging

Etter installasjonen, ved neste innlogging, starter Teams opp og ber om innlogging. Dette vil virke som single sign-on for andre Office-produkter. Hadde man Teams fra før og var innlogget, så skal man ikke trenge å logge inn på nytt.

Ved innlogging blir man også spurt om registrering av maskin, fordi man logger på mot Azure AD. For å gjøre brukeropplevelsen mer sømløs er dette fjernet ved hjelp av GPO (clients-uio-win10-ms365-workplacejoin-disable) på alle maskiner under OUet clients-win10.

Meldingen er beskrevet i egen artikkel, men skal ikke vises om maskinen har fått GPOen .

Merknader

• Fjern utrulling av andre Office-pakker som omfatter maskiner som skal få Office 365, ellers vil det bli konflikt mellom installasjon av gammel og ny Office-pakke.
  • Ved installasjon lukkes alle åpne Office-programmer
  • Eldre installasjoner av Office avinstalleres, med noen unntak
  • SCCM sin cache (C:\Windows\ccmcache) har begrensning på 25 GB
    • Viktig å være klar over med Office 365 (64 bit - Large)21 GB
    • Mulig å frigjøre all plass i mappen fra PowerShell via lkit-ts
      $Code = {
      $resman= New-Object -ComObject "UIResource.UIResourceMgr"
      $cacheInfo=$resman.GetCacheInfo()
      $cacheinfo.GetCacheElements()  | foreach {$cacheInfo.DeleteCacheElement($_.CacheElementID)}
      }
      Invoke-Command Maskin1,Maskin2 $Code
    • Kan også endre grensen på cachen (f,eks 30 GB)
      $Code = {
      $CacheSize = Get-WmiObject -Namespace 'ROOT\CCM\SoftMgmtAgent' -Class CacheConfig
      $CacheSize.Size = '30000'
      $CacheSize.Put()
      Restart-Service -Name CcmExec
      }
      Invoke-Command Maskin1,Maskin2 $Code
Publisert 24. nov. 2021 14:51 - Sist endret 31. jan. 2022 12:25