Elektronisk oppbevaring av passord

En god måte å ta godt vare på dine passord er å bruke passordverktøy. Veiledningen gir informasjon om godkjente programmer for elektronisk oppbevaring av passord ved UiO.

Disse programmene er godkjent av IT-sikkerhetssjef for elektronisk oppbevaring av uio-relaterte passord.

Regler for bruk

Felles for denne typen programmer er at de beskytter dine passord med et masterpassord. Masterpassordet må være:

• Et passord/passordfrase som er minst like sikker som det mest sensitive passordet som oppbevares
  • Passordet som benyttes som masterpassord må kun benyttes til dette formålet

Merk! Dersom du glemmer masterpassordet kan ikke IT-tjenesten hjelpe deg med å få tilgang til de passordene du oppbevarer i denne typen programmer.

KeePass

KeePass / KeePassX er et anerkjent passordverktøy basert på åpen kildekode.

Enpass

Enpass er et moderne verktøy for å holde rede på passord og andre hemmeligheter. Tilgjengelig på Windows, Mac, Linux og mobil. Mobilutgaven er gratis for opp til 20 passord. Desktop-versjonen holder rede på ubegrenset antall passord.

Enpass kan holde orden på passordet til alle nettsteder og tjenester (1) du bruker. For passordet får du tilbakemelding på om det er bra (2). Enpass tilbyr også passordkontroll (3), som f. eks. at du ikke skal benytte samme passord på flere nettsider og tjenester, at passordet er svakt eller kompromitert.

Skjermbilde av Enpass

Enpass støtter synkronisering mot Microsoft OneDrive for Business, noe som betyr at du kan synkronisere passordene med Microsoft 365.

Keychain Access (innebygd i macOS)

Skal denne benyttes så skal det lages en separat nøkkelring for priviligerte passord, slik at disse ikke låses opp med ditt vanlige passord.

Emneord: elektronisk oppbevaring av passord, keepass, enpass
Publisert 12. jan. 2021 11:44 - Sist endret 5. feb. 2021 10:33