Bytte UiO-passord på Mac

På UiO må du bytte passordet til brukerkontoen din én gang i året. For å fortsatt få inn e-post og bruke andre UiO-tjenester, må du legge inn det nye passordet også på din Mac.

Passordet på Mac-en oppdateres ikke når du bytter UiO-passord i det årlige passordbyttet. Du må selv legge inn det nye passordet som påloggingpassord, til e-post og til trådløsnettet.

Macen har en egen funksjonalitet for å huske passord for deg (Keychain Access), og vil i stor grad selv be deg om å oppdatere passordet (bortsett fra påloggingspassordet).

Nedenfor finner du kortere veiledninger for hvor du kan oppdatere passordet for enkelte tjenester.

Bytte påloggingspassord på Mac

Gå til System Preferences, og velg Users & Groups.

I venstre kolonne finner du din brukerkonto som Current User. Velg fanen Password og klikk på knappen Change Password.

Skriv inn ditt gamle påloggingspassord i feltet Old Password, og skriv inn ditt nye passord i feltene New Password og Verify.

Avslutt med å klikke på knappen Change Password.

Oppdatere passordet for trådløst (eduroam)

Gå til System Preferences, velg Network.

I venstre kolonne velger du Wi-Fi. Gå til Advanced... .

Slett oppføringen for eduroam under Preferred Networks. Avslutt med å klikke på OK.

Velg Wi-Fi-ikonet oppe til høyre i Menubar og logg på eduroam på nytt med ditt nye UiO-passord.

Bytte passord på Apple Mail og Calendar

Gå til System Preferences, og Internet Accounts.

I venstre kolonne velger du konfigurasjonen for UiO mail for (ditt brukernavn) og klikker på knappen Details... .

Skriv inn ditt nye UiO-passord i feltet Password og avslutt med å trykke på knappen OK.

Bytte passord på Outlook

I Outlook, gå til Preferences... .

Klikk på knappen Accounts.

Skriv inn ditt nye UiO-passord i feltet Password.

Avslutt med å lukke vinduet for Accounts. Dette lagrer det nye passordet.

Publisert 11. jan. 2022 12:33 - Sist endret 20. jan. 2022 14:09