Hva er VDI-er, og hva brukes de til på UiO?

Hva er VDI-er?

Med Virtual Desktop Interface (VDI) kan du koble deg til en virtuell datamaskin som er tilpasset din bruk, fra hvor som helst og stort sett fra en hvilken som helst maskin, og få tilgang til de programmene og dataene du trenger.

Hvilke program som er montert opp og kan kjøres på en VDI-maskin bestemmer du sammen med lokal IT og programansvarlige ved instituttene. VDI er først og fremst velegnet for spesielle programmer eller bruksområder som krever mye prosessorkraft og har store datamengder. USIT installerer ikke programvare, men fasiliterer de virtuelle maskinene. Det er lokal-IT som installerer programvaren og er kontaktpunkt for brukere som ønsker å ta i bruk VDI.

Hva brukes de til på UiO?

Forskning

• spesialmaskiner til særlige formål
  • maskiner som trenger grafikkprosessorer
  • maskiner som trenger uvanlig mye minne, prosessorkraft, rask disk osv.

Utdanning

• programvare i utdanningssammenheng som krever Linux
  • programvare som krever hardwarebasert grafikkprosessor
  • maskiner som trenger uvanlig mye minne, prosessorkraft, rask disk osv.
  • klassesett, hvor studentene kan få en helt homogen terminalstue med tilgang via egen enhet (laptop) eller labmaskiner
  • virtuelle terminalstuer, hvor studentene kan få en helt homogen terminalstue med tilgang via egen enhet (laptop)
Publisert 2. jan. 2018 10:27 - Sist endret 14. juni 2019 10:35