English version of this page

Hvor lenge har jeg tilgang til mine Canvasrom? mens jeg er student?

Canvasrom blir låst kort tid etter semesteret, og slettes etter fem år.

Hvilke rom blir slettet?

Canvasrom hvor sluttsemesteret er minst fem år siden, blir slettet. Hvis emnet ditt for eksempel startet og sluttet høsten 2025, vil rommet bli slettet etter høsten 2030.

Hvis emnet ditt går over flere semestre, blir de fem årene regnet fra det siste semesteret. Hvis emnet ditt for eksempel startet høsten 2025 og avsluttet våren 2026, vil rommet slettes etter våren 2031.

Hvilke rom blir IKKE slettet etter fem år?

Mange rom i Canvas er kullrom, studieprogramrom eller rom av andre art som er aktive over lengre tid. Tidspunktet for sletting av slike rom kan derfor variere.

Hva betyr det for deg som student?

Du vil ikke bli varslet før rommene slettes.

Hvis det er noe du ønsker å ta vare på må du laste det ned fra rommet før det slettes.

Innleveringer og annet som du selv har lastet opp, ligger i filarkivet ditt i Canvas.

Innhold som faglærer har lastet opp i rommet blir ikke lagret før sletting, og UiO har ingen backup eller sikkerhetskopi av innhold i slettede rom. Derfor må du laste ned det du ønsker å ta vare på, før rommet slettes.

Publisert 25. okt. 2021 13:42 - Sist endret 8. okt. 2025 00:48